​Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu a castigat un nou mandat de patru ani in Comitetul Executiv al Federatiei Europene de Fotbal (UEFA). Desi nu a primit suficiente voturi in primul scrutin de la Congresul anual al UEFA, Sandu a prins ultimul loc, in cel de-al doilea scrutin fiind ales cu 15 voturi.

Mircea Sandu, inca un mandat in CEx UEFAFoto: Rompres

Pentru a fi alesi in structura Comitetului Executiv, candidatii aveau nevoie de 27 de voturi. Doar sase dintre candidati au atins pragul, Mircea Sandu primind doar 22 de voturi. Pentru desemnarea celui de-al saptelea membru al Comitetului Executiv, s-a efectuat o noua votare, oficialul roman castigand cu 15 voturi adunate. Acesta este al doilea mandat al lui Mircea Sandu in structura Comitetului Executiv, dupa cel obtinut in 2007.

Membrii alesi in Comitetul Executiv:

Primul tur de scrutin:

Angel María Villar Llona (Spania) 47 voturi

Şenes Erzik (Turcia) 42 voturi

Peter Gillieron (Elvetia) 40 voturi

Grigoriy Surkis (Ucraina) 38 voturi

Borislav Mihaylov (Bulgaria) 28 voturi

Sergey Fursenko (Rusia) 27 voturi

Al doilea tur de scrutin:

Mircea Sandu (Romania) 15 voturi

Pentru prima data, Comitetul Executiv al UEFA va avea in componenta si o femeie. Cum pentru alegerile de marti nu si-a anuntat candidatura nicio femeie, noua membra a CEx va fi aleasa de catre presedintele forului european.

Michel Platini a fost reales marti in functia de presedinte al UEFA pentru al doilea mandat consecutiv. Fara contra-candidat, fostul international francez a fost ales prin strigare, nefiind nevoie de vot secret. Gratie acestei reconfirmari in functie, Platini va fi vice-presedintele FIFA si pentru urmatorii patru ani.