​Tricolorii sunt increzatori in sansele echipei nationale in meciul cu Bosnia, contand pentru preliminariile Campionatului European din 2012, fiind insa constienti ca nu vor avea un meci usor la Zenica. "Numai o victorie ne mentine vii sansele de calificare", a declarat Costel Pantilimon, in cadrul unei conferinte de presa. Bosnia si Romania se intalnesc sambata, 26 martie, de la ora 20:15, la Zenica.

Costel Pantilimon Foto: Hotnews

"Suntem foarte increzatori. Ne asteapta doua meciuri foarte importante pentru soarta acestei calificari si cred ca singura noastra sansa este sa obtinem doua victorii. Numai o victorie ne mentine vii sansele de calificare. Ne asteptam la un meci dificil. Bosnia e o echipa de valoare, cu jucatori foarte buni, dar pana la urma si noi suntem o echipa nationala cu jucatori foarte buni. Ne dorim o victorie si cred ca doar la asta putem sa ne gandim", a declarat portarul nationalei, Costel Pantilimon, in cadrul unei conferinte de presa.

"E importanta revenirea lui Mutu, dar vom vedea sambata si marti cat de importanta va fi convocarea sa. Mutu e un jucator de valoare, e un nume important in fotbalul mare si cred ca echipa nationala e bucuroasa sa-l aiba in lot", a adaugat Pantilimon.

Bosnia-Hertegovina, urmatoarea adversara a Romaniei din preliminariile EURO 2012, a primit luni un ultim avertisment din partea UEFA, Federatia bosniaca fiind nevoita sa-si inlocuiasca sistemul tripartit inter-etnic al presedintiei si sa-si aleaga un singur conducator pentru comunitatea bosniaca, dar si pentru cele croate si sarbe, pana in 1 aprilie. In caz contrar, Federatia va fi exclusa din toate competitiile.

Tricolorii nu se gandesc insa la o victorie la masa verde, ci isi doresc un succes pe teren. "Atuul nostru este grupul, puterea grupului nostru. Cred ca toti suntem constienti de sansa pe care o avem atunci cand imbracam tricoul echipei nationale. Trebuie sa fim realisti ca avem sanse sa ne afirmam si sa facem o figura frumoasa pentru ca de aceea suntem aici. Noi ne dorim sa castigam meciurile pe teren pentru ca acolo ne aratam valoarea si pentru asta suntem convocati, nu pentru a castiga la masa verde. Noi suntem pregatiti 100%, atat fizic, cat si psihic pentru a castiga pe teren", a declarat Adrian Ropotan in cadrul aceleiasi conferinte de presa.