Pep Guardiola, antrenorul echipei FC Barcelona, stie ca nu il asteapta un meci usor in sferturile de finala ale Ligii Campionilor cu Sahtior Donetk, echipa cu care s-a intalnit ultima data in Supercupa Europei din 2009, atunci cand catalanii au castigat in prelungiri cu 1-0, prin reusita lui Pedro (min. 115). Tehnicianul Barcelonei si-a laudat adversara din sferturi, declarand insa ca echipa sa va porni cu un handicap in dubla mansa.

Pep Guardiola (FC Barcelona)Foto: Reuters

"Ne cunoastem bine cu Sahtior Donetk. Este o echipa puternica, are in componenta patru jucatori brazilieni, iar tehnicianul este un vulpoi batran. Au castigat Europa League si dupa ne-au dat de furca in Supercupa Europei", a declarat Pep Guardiola in cadrul unei conferinte de presa.

"In actuala editie a Ligii Campionilor nu au pierdut decat un meci, contra celor de la Arsenal, si daca aceasta competitie ar fi un campionat acum ar fi fost pe primul loc in Europa. Sahtior e echipa care a adunat cele mai multe puncte", a adaugat tehnicianul catalan.

Considerata cea mai buna echipa ramasa in competitie, Barcelona va avea insa un dezavantaj in acest sfert de finala: "Trebuie sa jucam bine ambele manse, desi noi pornim cu un handicap: jucam returul in deplasare", este de parere Guardiola.'

Daca va trece de Sahtiorul lui Mircea Lucescu, Barcelona ar putea intalni in semifinalele competitiei pe rivala din campionat, Real Madrid: "Pentru a ajunge in semifinale trebuie mai intai sa castigam cu Sahtior. Vom incerca sa fim puternici pe teren, dar si in afara lui, in problemele pe care le putem controla. Sunt alte detalii ce nu tin de noi, dar noi nu remizam sau pierdem din aceasta cauza, ci pentru ca nu am facut lucrurile asa cum trebuie, din vina noastra", a mentionat tehnicianul catalan.