Doi reprezentanti ai federatiei Europene de Fotbal (UEFA) s-au prezentat joi la baza de antrenament a echipei FC Barcelona pentru a efectua un control anti-doping surpriza jucatorilor catalani, informeaza Marca. Acesta este al doilea control al UEFA efectuat jucatorilor Barcelonei in acest sezon si vine dupa doar cateva zile de la acuzatiile de dopaj asupra elevilor lui Pep Guardiola.

David Villa, supus unui test antidopingFoto: Reuters

Zece fotbalisti au fost suspusi joi unor teste de urina, asa cum obisnuieste sa faca UEFA echipelor din Liga Campionilor, jucatorii controlati fiind Messi, Afellay, Xavi, Villa, Jeffren, Pique, Pinto, Iniesta, Valdes si Mascherano. "Azi am fost supusi unor teste antidoping din partea UEFA. Ce coincidenta!", a scris fundasul Gerard Pique pe contul sau de Twitter.

Controlul celor de la UEFA are loc dupa doar cateva zile de la insinuarile unui post de radio spaniol. Potrivit emisiunii respective, Real Madrid face presiuni asupra Federatiei Spaniole de Fotbal pentru a inaspri testele antidoping. Printre echipele suspecte de dopaj s-ar fi aflat Barcelona si Valencia.

Postul radiofonic si-a cerut scuze celor doua cluburi pentru insinuarile emise, dar clubul catalan a decis sa faca o plangere oficiala impotriva postului. "Clubul si-a spus deja parerea in ceea ce priveste aceste acuzatii. Sunt atrocitati care nu au nimic de-a face cu fotbalul sau cu Barcelona. Deja au intrecut orice limita", a declarat Xavi Hernandez.