Sepp Blatter va candida in luna iunie pentru al patrulea mandat consecutiv in fruntea Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), declarand ca misiunea sa inca nu s-a incheiat. Blatter, in varsta de 75 de ani, este in pole position pentru a ramane pentru inca patru ani in functia pe care o detine din 1998, pana in acest moment el nu avand un contra-candidat.

Sepp Blatter, presedinte FIFAFoto: Reuters

Numele presedintelui FIFA pentru urmatorii patru ani va fi aflat in 1 iunie, cand vor avea loc alegerile electorale, in cadrul Congresului FIFA de la Zurich (Elvetia). Actualul presedinte, Josep Blatter, candideaza singur pana acum pentru aceasta functie, declarand ca mai are multe lucruri de facut in fruntea forului mondial.

"Ma simt plin de energie in continuare si nu mi-am incheiat inca munca la FIFA. Sunt acum in cel de-al 13-lea an de presedintie la FIFA si in al 36-lea an de munca la FIFA, asa ca sunt disponibil pentru Congres", a declarat Blatter, citat de Reuters.

Blatter ar putea insa sa aiba un contra-candidat, presedintele Confederatiei Asiatice de Fotbal, Mohamed Bin Hammam, urmand a anunta in cursul zilei de vineri daca intra sau nu in cursa electorala pentru presedintia FIFA. "Daca e competitie atunci sa fie competitie. Am suportul mai multor asociatii din Asia, dar trebuie sa am suportul intregii familii de la FIFA", a adaugat Blatter.