Real Madrid si Olimpique Lyon, echipe ce se intalnesc miercuri seara in mansa a doua a optimilor Ligii Campionilor, au incercat sa convinga Federatia Europeana de Fotbal (UEFA) sa ii lase pe jucatori sa afiseze tricouri cu un mesaj de sustinere pentru jucatorul Barcelonei, Eric Abidal, diagnosticat cu o tumoare la ficat. Forul european nu s-a lasat insa induplecat de rugamintile celor doua cluburi si a interzis afisarea vreunui mesaj.

Eric Abidal (FC Barcelona)Foto: Agerpres

Miercuri dimineata, reprezentantii celor doua cluburi au purtat discutii cu oficialii UEFA, in incercarea de a-i arata lui Eric Abidal sprijinul lor. Jucatorii ambelor echipe planuiau sa intre pe teren purtand tricouri cu mesaje pentru fundasul Barcelonei. UEFA are insa o politica severa in acest caz si nu permite afisarea de slogane, indiferent de natura acestora, astfel ca raspunsul forului european a fost negativ.

Xavi Hernandez (jucator FC Barcelona): "Nu pot sa cred ca UEFA nu a permis celor de la Madrid si Lyon sa poarte tricouri cu mesaje de incurajare pentru Abidal. Nu e deloc uman. Aceste lucruri sunt superioare fotbalului. E vorba despre viata".

Eric Abidal, rivalul lui Real Madrid din Primera Division, s-a nascut la Lyon si a jucat pentru OL timp de trei ani pana in 2007, atunci cand s-a transferat la FC Barcelona. Internationalul francez va fi supus unei operatii joi dupa-amiaza, la o clinica din Barcelona.