FC Barcelona a anuntat marti seara ca internationalul francez Eric Abidal a fost diagnosticat cu o tumoare la ficat si va fi operat in cursul zilei de vineri. Doctorii au reusit insa sa-si elibereze programul si fundasul de 31 de ani va fi operat cu o zi mai devreme. Abidal a primit mesaje de incurajare de la colegii sai, dar si de la "rivalii" din campionat sau cupele europene.

Eric Abidal (dreapta), diagnosticat cu tumoare la ficatFoto: Reuters

Desi imediat dupa anuntul Barcelonei presa spaniola a scris ca Abidal va rata restul sezonului, specialistii sustin contrariul. Tumoarea jucatorului a fost detectata la timp si doctorii sunt optimisti. Josep Fuster Obregon, medicul ce il va opera pe Abidal, a declarat ca fundasul ar putea reveni pe teren in maxim sase saptamani: "Preocuparea noastra este normala. Este vorba despre o interventie de rutina pentru a elimina zona afectata. Se va putea antrena din nou in patru saptamani, maxim sase".

Mesaje de incurajare ale fotbalistilor:

Carles Puyol (FC Barcelona): "Curaj Abi! Suntem alaturi de tine. Esti puternic si cu siguranta vei trece peste aceasta problema"

Andres Iniesta (FC Barcelona): "Vreau sa-i transmit toata dragostea si sprijinul meu lui Eric Abidal. Sigur va decurge totul bine, o merita, este o bestie!"

Gerard Pique (FC Barcelona): "Toata dragostea din lume lui Abi... Sa revii repede. Multa putere"

Diego Forlan (Atletico Madrid): "Tot sprijinul meu pentru Eric Abidal si familia sa. Sigur totul va fi bine. Noroc"

Kaka (Real Madrid): "Ce veste trista despre Eric Abidal: tumoare la ficat. Sa ne rugam pentru el! Dumnezeu sa-l binecuvanteze"

Cristiano Ronaldo (Real Madrid): "Sper ca totul sa decurga bine pentru Abidal si sa se poata intoarce repede"

Cesc Fabregas (Arsenal): "Ii doresc multa putere lui Eric Abidal. O veste proasta pentru fotbal".

Samir Nasri (Arsenal): "Sunt socat de veste. Ii doresc lui Abidal o recuperare rapida. E un jucator si un om minunat".

Mathieu Valbuena (Marseille): "Ii doresc mult curaj lui Eric. Sunt alaturi de el cu toata inima. Nu sunt momente usoare prin care sa treci. Sper sa-l revad cat mai rapid in echipa Frantei".

Real Betis: "Clubul nostru ii doreste fotbalistului ca interventia sa fie un succes si ca recuperarea sa fie cat mai rapida. Curaj si putere, Eric"

Miki Roque, fundasul de 22 de ani al celor de la Real Betis a anuntat saptamana trecuta ca pune capat temporar carierei sale, dupa ce a fost diagnosticat cu o tumoare maligna la pelvis. Roque va fi operat miercuri, dupa care va incepe chimioterapia.