Castigator al Ligii Campionilor in sezonul trecut cu Inter Milano, portughezul Jose Mourinho poate opri si seceta de la Real Madrid. Spaniolii n-au mai ajuns in sferturi din 2004, insa pot pune capat ghinionului pe Santiago Bernabeu in fata lui Olympique Lyon, echipa ce i-a eliminat din competitie sezonul trecut. In celalalt meci de miercuri al optimilor, Chelsea primeste pe teren propriu vizita danezilor de la FC Copenhaga, formatie pe care a invins-o in tur cu 2-0.

Real - Lyon, in optimile Ligii CamnpionilorFoto: Reuters

Chelsea - FC Copenhaga (Dolcesport, ora 21:45):

FC Copenhaga este prezenta pentru prima data in istorie in optimile Ligii Campionilor si are o misiune grea pe Stamford Bridge, dupa ce a pierdut cu 0-2 pe teren propriu intalnirea cu Chelsea. Londonezii se afla in optimile Ligii Campionilor pentru al optulea sezon consecutiv, in cinci din ultimele sapte atingand cel putin faza semifinalelor.

Rezultat tur: FC Copenhaga - Chelsea 0-2 (Anelka '17, 54)

Carlo Ancelotti (Chelsea): "Meciul tur de la Copenhaga a fost o partida importanta pentru noi. A fost un moment de cotitura in sezonul nostru si ne-a dat incredere sa mergem si sa invingem pe Manchester United. Suntem gata sa luptam pentru restul sezonului. Fiecare meci este important pentru mentinerea increderii. Am castigat impotriva celor de la Copenhaga, Manchester United si Blackpool si increderea noastra este mai mare. Vrem sa continuam asa si sa ne asiguram ca ne calificam in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. In primul meci am jucat foarte bine impotriva lor. Trebuie sa fim in continuare concentrati deoarece ei vor veni si vor face totul pentru a castiga".

Stale Solbakken (FC Copenhaga): "Avem nevoie de un miracol sau doua. E evident ca suntem intr-o situatie foarte, foarte dificila. Nu am fost la cel mai inalt nivel dupa pauza de iarna. La acest lucru au contribuit accidentarile, dar si alte lucruri. Nu am putut dobori pe Chelsea in primul meci si acum totul sta in cine va marca primul gol. Daca noi vom inscrie primii, atunci se va schimba psihologia meciului. Am mai fost in aceasta situatie, cand am invins pe Ajax cu 2-0 la Amsterdam. Noi ne vom face jocul. Pentru noi e acelasi lucru daca golul vine cu zece minute inainte de final si mai avem doar zece minute la dispozitie pentru al doilea gol. Vom incerca sa fim solizi in defensiva, dar si mai buni in alte aspecte ale jocului. Vrem sa luptam pana la final si daca vom parasi competitia, atunci vrem sa o facem luptand".

Ultimele rezultate:

Blackpool - Chelsea 1-3 (Puncheon '86/ Terry '20, Lampard '63-penalty, '66)

Aalborg - Copenhaga 0-1 (Bolanos '76)

Echipe probabile:

Chelsea: Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole; Ramires, Essien, Lampard, Malouda; Torres, Anelka

FC Copenhaga: Wiland; Kvist, Zanka Jorgensen, Antonnson, Wendt; Bolanos, Claudemir, Kristensen, Vingaard; Santin, N’Doye

Real Madrid - Olympique Lyon (TVR1, ora 21:45):

Real Madrid nu a mai trecut de faza optimilor din sezonul 2003/2004, Lyon fiind ultima echipa ce le-a spulberat spaniolilor visul Ligii Campionilor. In aceeasi faza a competitiei, in sezonul trecut, Lyon a trecut de Madrid dupa un 1-0 acasa si un 1-1 pe Santiago Bernabeu.

Lyon a pierdut toate cele sase manse eliminatorii in competitiile UEFA in care a remizat in tur pe Stade de Gerland. Ultima daca cand s-a intamplat acest lucru a fost in optimile Ligii Campionilor din sezonul 2008/2009, cand a remizat (1-1) acasa cu Barcelona, dar a pierdut pe Nou Camp cu 2-5.

Rezultat tur: Olympique Lyon - Real Madrid 1-1 (Gomis '83/ Benzema '65)

Jose Mourinho (Real Madrid): "Cu totii avem statistici pozitive si negative, dar istoria in aceasta competitie nu conteaza. Este un meci deschis. Real Madrid are un mic avantaj, dar nu e destul. O singura echipa se va califica. Lisandro este un jucator bun, stiu asta din fotbalul portughez. Lyon inseamna mai mult decat Lisandro. Este o echipa bine organizata, cu un antrenor foarte bun. Au fost foarte competitivi si fara Lisandro. Si fanii nostri ar trebui sa joace miercuri seara deoarece noi intotdeauna jucam impotriva a 12 jucatori in deplasare. Pana acum nu am vazut ca Santiago Bernabeu sa joace cu adevarat alaturi de echipa".

Claude Puel (Lyon): "Anul trecut am venit la Madrid avand nevoie de goluri si acum suntem in aceeasi situatie. Trebuie sa luptam in defensiva, dar si sa jucam ofensiv. Avem in fata un meci mare, tactic. Real Madrid are multe amenintari individuale, dar noi putem concura impotriva lor ca o echipa, nu-mi pasa de statistici. Acesta va fi un meci intre doua echipe increzatoare. Real Madrid nu inseamna doar Ronaldo, mai sunt si altii. Ar fi minunat daca am putea sa ii invingem cu acesti jucatori pe teren. Stim ca putem fi adversari duri. Real Madrid sunt favoriti deoarece au inscris la Lyon si acum joaca acasa, dar noi trebuie sa ne concentram doar asupra jocului nostru".

Ultimele partide:

Real Madrid - Hercules 2-0 (Benzema '24, '56)

Sochaux-Montbeliard - Olympique Lyon 0-2 (Lisandro '22, Pjanic '64)

Echipe probabile:

Real Madrid: Casillas; Ramos, Carvalho, Pepe, Arbeloa; Alonso, Khedira; Di Maria, Ozil, Ronaldo; Benzema

Lyon: Lloris; Reveillere, Cris, Lovren, Kallstrom; Toulalan, Gourcuff, Gonalons; Lisandro, Gomis, Cesar Delgado