Lionel Messi a fost mereu un pariu pentru Victor Piturca, fostul selectioner al Romaniei remarcandu-l pe jucatorul Barcelonei inca de cand bifa primele meciuri pentru catalani. Nu de aceeasi parere a fost si Adrian Mutu, atacantul Fiorentinei marturisindu-i antrenorului ca argentianul este "doar un sfrijit si un pitic, care nu are cum sa fie cel mai bun jucator din lume". Cu timpul, Mutu si-a schimbat parerea in legatura cu calitatile actualului Balon de Aur.

Lionel Messi, sanse mici sa ajunga la Bucuresti Foto: Reuters

"Eu l-am vazut pe Messi cel mai bun din lume inca de acum trei-patru ani. Da, da. Ca selectioner, FIFA iti cere la fiecare final de an, sa-l votezi pe cel mai bun jucator din lume, iar eu am pariat pe Messi, cand el nu era asa de cunoscut ca azi.

Imi amintesc ca am avut si o mare contradictie pe aceasta tema cu Adi Mutu. I-am spus optiunea mea, iar reactia lui a fost La cateva luni de la acest episod, Barcelona a jucat un amical cu Fiorentina. Spaniolii au batut, iar Mutu mi-a zis: ", a declarat Victor Piturca intr-un interviu pentru Adevarul.

In varsta de 23 de ani, decarul Barcelonei a castigat deja de doua ori Balonul de Aur, cucerind de asemenea si trofeul Ligii Campionilor in anul 2009 (2-0 in finala contra lui Manchester United).

Argentinianul va putea fi vazut si la Bucuresti, cu ocazia partidei amicale dintre Romania si Argentina (National Arena, 11 august 2011). Vezi aici cat vor costa biletele.