Dupa doua remize (1-1 cu Albania si 0-0 cu Belarus) si o infrangere (0-2 cu Franta) in preliminariile pentru EURO 2012, selectionerul nationalei de fotbal a Romaniei, Razvan Lucescu, este de parere ca ar fi bun si un egal cu Bosnia la Zenica deoarece tricolorii ar mai avea sanse de calificare la turneul final din Polonia si Ucraina.

Razvan LucescuFoto: Reuters

"Sigur ca vrem victoria, dar sa nu uitam ca si un rezultat de egalitate e un rezultat pozitiv care ne mentine in cursa de calificare. Avem insa obligatia sa invingem Bosnia la Bucuresti", a declarat Lucescu intr-un interviu acordat Protv Magazin.

"A vorbi numai despre victorie creeaza un plus de presiune pe echipa - noi avem nevoie de rabdare, de liniste. Cei care sunt obligati sa invinga sunt bosniacii. Misiunea noastra e sa facem 4 puncte din aceste doua confruntari cu Bosnia, dar asta nu inseamna ca nu vrem sa castigam pe 26 martie", a adaugat selectionerul Romaniei.

Romania va disputa cel de-al patrulea meci din preliminariile pentru EURO 2012 in data de 26 martie, la Zenica, impotriva echipei Bosnia-Hertegovina, formatie ce are cu doua puncte mai mult decat tricolori in clasamentul Grupei D.

Clasamentul Grupei D*:

1. Franta 9 puncte (+5)

2. Belarus 8 puncte (+3)

3. Albania 5 puncte (-1)

4. Bosnia 4 puncte (+1)

5. Romania 2 puncte (-2)

6. Luxemburg 1 punct (-6)

*Prima echipa clasata in fiecare grupa din preliminarii se califica direct la EURO 2012 impreuna cu echipa clasata pe locul secund ce are cel mai bun punctaj, in timp ce celelalte echipe de pe locul secund vor juca la baraj.