Internazionale ​Milano are o misiune dificila cu Bayern Munchen, marti seara, in mansa retur a optimilor Ligii Campionilor. Campioana Europei trebuie sa intoarca rezultatul din tur si sa faca fata dorintei de revansa a lui Bayern, finalista editiei trecute. Intr-un alt meci de marti seara, Manchester United ii intalneste pe Old Trafford pe francezii de la Marseille, incercand sa se califice pentru a cincea oara consecutiv in sferturile de finala ale competitiei.

Bayern - Inter, in optimile Ligii CampionilorFoto: Reuters

Manchester United - Olympique Marseille (Dolcesport, ora 21:45)

Marseille nu s-a mai calificat in sferturile de finala ale Ligii Campionilor din sezonul 1992/1993, atunci cand a si castigat trofeul, si va avea serios de muncit pentru a surprinde pe Manchester United. Elevii lui Sir Alex Ferguson nu au pierdut pe Old Trafford in ultimele 24 de partide jucate, in timp ce Marseille are o singura victorie in Anglia, in sezonul 2007/2008, cand a invins cu 1-0 pe Liverpool.

Rezultat tur: Marseille - Manchester United 0-0

Alex Ferguson (Manchester United): "Meciurile europene sunt intotdeauna tensionate, dar e bine sa fii putin temator inaintea unei partide importante ca aceasta. Intalnim o echipa foarte experimentata, puternica si Marseille va vrea sa joace bine. I-am vazut jucand de doua ori in deplasare si ne asteptam sa arate aceleasi calitati si in meciul de marti seara. Marseille va incerca sa inscrie, dar sunt destule metode de a contra-ataca jocul modern".

Didier Deschamps (Marseille): "Daca ne uitam la statistici pare o misiune dificila: Manchester United nu a mai fost invinsa acasa de 24 de meciuri si a primit un singur gol in cele sapte meciuri din actuala editie de Liga Campionilor. Cu toate ca au trecut trei sau patru ani de cand United a castigat trofeul, gratie statutului lor sunt intotdeauna printre cele patru-cinci echipe favorite sa castige. Pe hartie te astepti sa se califice, dar si noi avem o sansa. Fotbalul nu se joaca pe hartie. Probabil vom avea trei sau patru ocazii in tot meciul asa ca va trebui sa fim precisi la finalizare. Vom face tot posibilul pentru a ataca si in acelasi timp sa tinem lucrurile sub control in defensiva".

Ultimele rezultate:

Manchester United - Arsenal 2-0 (Fabio '28, Rooney '49)

Rennes - Marseille 0-2 (Remy '23, Lucho '80)

Echipe probabile:

Manchester United: Van der Sar; Evra, Brown, Smalling, O'Shea; Giggs, Scholes, Rooney, Carrick, Valencia; Berbatov

Marseille: Mandanda; Taiwo, Heinze, Diawara, Fanni; Mbia, Valbuena, Lucho; A. Ayew, Gignac, Remy

Bayern Munchen - Internazionale Milano (TVR1, ora 21:45):

Dupa 1-0 in tur, Bayern a facut un pas important catre sferturile de finala ale Ligii Campionilor, putand obtine calificarea chiar pe teren propriu. Bayern are si statistica de partea sa: germanii au castigat toate cele 20 de faze eliminatorii din competitiile UEFA in care s-a impus in mansa tur.

Rezultat tur: Inter - Bayern 0-1 (Mario Gomez '90)

Louis van Gaal (Bayern Munchen): "Un jucator de fotbal profesionist trebuie sa fie concentrat intotdeauna pe urmatorul meci, ceea ce nu este usor deoarece orice il poate distrage. Am facut un joc bun in ultima etapa din Bundesliga si a fost o victorie importanta, asa ca ne-am intarit increderea in noi. Dar Inter este o adversara foarte puternica, va trebui sa fim foarte atenti. Pe San Siro, Inter a jucat la fel ca in finala de anul trecut. Din punctul meu de vedere noi am fost mai buni in ambele meciuri: pe unul l-am pierdut, pe celalalt l-am castigat. Fotbalul se joaca pe goluri. Jucatorii mei trebuie sa fie concentrati, in special in primele minute de joc pentru a evalua tactica adversarilor si sa raspunda in consecinta".

Leonardo (Inter Milano): "Bayern are nevoie doar de un 0-0, dar nu cred ca meciul se va incheia asa. Pe San Siro a fost posibil orice rezultat si asa va fi si marti. Nu m-as mira daca Bayern ar castiga si de asemenea, nu va fi o surpriza daca noi vom castiga. Nu cred ca Bayern sau Inter au un avantaj marti. Noi avem deja o strategie clara. Nu pot si nu voi promite nimic, dar vom juca increzatori, cu pasiune si dorinta. Stiu ca va trebui sa fim in cea mai buna forma, dar vad multa motivatie la echipa. Pentru jucatorii mei este un privilegiu sa joace astfel de meciuri, care seamana cu o finala".

Ultimele rezultate:

Bayern Munchen - Hamburg 6-0 (Robben '40, '47, '55, Ribery '64, Muller '79, Westermann '85-autogol)

Brescia - Inter 1-1 (Caracciolo '84/ Eto'o '18)

Echipe probabile:

Bayern: Kraft; Lahm, Pranjic, Badstuber, Gustavo; Ribery, Tymoshchuk, Schweinsteiger, Robben; Muller, Gomez

Inter: Julio Cesar; Maicon, Cordoba, Ranocchia, Chivu; Zanetti, Cambiasso, Stankovic; Sneijder; Pandev, Eto'o