Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a lansat ipoteza unui blat intre Universitatea Cluj si CFR Cluj, in declaratiile facute luni in fata Instantei Supreme, in prima zi de cercetare judecatoreasca in cazul "Valiza", dosar in care omul de afaceri este acuzat de tentativa de dare de mita.

Becali, un patron nervosFoto: Agerpres

Becali a fost trimis in judecata in decembrie 2008, fiind acuzat de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, dupa ce in luna mai a incercat sa dea 1,7 milioane de euro jucatorilor de la U Cluj pentru ca acestia sa-si apere corect sansa in fata celor de la CFR Cluj. In cazul in care CFR se impiedica in utima etapa, Steaua castiga campionatul. CFR a invins insa pe U Cluj cu 1-0, dupa un penalty transformat de Cadu, castigand titlul de campioana.

Becali sustine ca a ales calea premierii jucatorilor lui U Cluj dupa ce a aflat de un posibil blat intre cele doua echipe clujene: "Daca U Cluj castiga sau facea egal se stabilea clasamentul corect. Steaua ar fi luat campionatul, evident daca ar fi batut Buzaul. Eu am vorbit la acea vreme cu mana dreapta a lui Dobos (fost presedinte al U Cluj), care mi-a spus: . Am spus atunci legat de premiere pentru ca U Cluj nu era motivata sa mai castige meciul, motiv pentru care ar fi existat riscul sa vanda meciul", a declarat Becali in fata instantei, citat de Mediafax.

"Intre timp, eu am aflat ca se facuse o manevra de 800.000 de euro. A existat un martor care a fotografiat banii. Atunci, vazand asta, eu am trimis la Cluj cei 1,7 milioane de euro prin Teia Sponte, care trebuia doar sa le arate banii, ca jucatorii de acolo sa-i vada, sa fie motivati sa castige si sa nu vanda meciul. Eu l-am trimis pe Sponte la Cluj si i-am zis sa astepte instructiunile mele ulterioare", a adaugat finantatorul Stelei.

Intrebat de ce nu a sesizat autoritatile despre presupusul blat, finantatorul Stelei a declarat ca "nu provine dintr-o familie de turnatori", adaugand ca informatia "a venit fulgerator" si nu a avut timp decat sa trimita pe cineva pentru a se asigura ca U Cluj isi apara corect sansele.

Un nou termen pentru dosarul "Valiza" a fost stabilit pentru 18 aprilie, cand vor fi audiati zece martori.