Real Madrid vrea sa curete Primera Division. Dupa ce s-au plans de lipsa de corectiudine in stabilirea calendarului sau de faptul ca unele echipe nu joaca la randament maxim atunci cand intalnesc pe Barcelona, madrilenii arata cu degetul spre arbitraje, dar si spre controalele antidoping efectuate in prima liga spaniola.

Jose Mourinho, antrenor Real MadridFoto: Reuters

Potrivit unei emisiuni radiofonice din Spania, citata de Marca, Real Madrid va cere oficial Federatiei Spaniole de Fotbal controale antidoping mai stricte fiind de parere ca cele efectuate acum sunt "o gluma". Madrilenii cred ca doctorii de la FC Barcelona au "o reputatie dubioasa", de aceea jucatorii catalani ar trebui urmariti mai atent.

In cadrul emisiunii s-a facut referire si la un articol publicat in "El Pais" in februarie 2010, cand se spunea ca Barcelona le da anumite bauturi jucatorilor sai dupa antrenamente, pentru a grabi recuperarea lor.

Update: Ramon Segura, unul dintre doctorii Barcelonei, s-a aparat luni in fata acuzatiilor: "Controalele antidoping nu au nimic in comun cu alimentatia. E ca si cum ai zice ca daca mananci zahar te dopezi. Din cate stiu eu, in afara de mine nu mai e niciun doctor la Barca. Mourinho stie foarte bine, de pe vremea cand era ajutorul lui Van Gaal, ca am introdus acele suplimentare alimentare".

De asemenea, suspiciunile de dopaj exista si asupra Valenciei, echipa care a castigat doua titluri in Primera Division in perioada in care la club lucra doctorul Eufemiano Fuentes, implicat in mai multe scandaluri de dopaj, printre care Porto si Galgo.

Real Madrid va prezenta si o plangere oficiala pentru arbitrajele din prima liga spaniola, fiind de parere ca e necesar sa se imbunatateasca nivelul arbitrilor din fotbalul iberic.