Cu toate ca a declarat ca nu este interesat de o revenire la Oltchim, Radu Voina a cedat insistentelor conducatorilor echipei valcene si a acceptat sa se ocupe de pregatirea campioanei Romaniei la handbal feminin.

Radu VoinaFoto: AGERPRES

Dupa despartirea de Anja Andersen, Ioan Gavrilescu (presedintele Oltchimului) a precizat pentru HotNews.ro ca mai spera in calificarea in semifinalele Ligii Campionilor, atata timp cat Radu Voina se va afla la carma echipei in ultimele doua meciuri din Grupa I Principala.

"Este cea mai buna solutie pe care am gasit-o. Radu Voina are avantajul ca le cunoaste bine pe fete, cu care a mai lucrat si la Oltchim si la echipa nationala. Speram sa facem treaba buna impreuna, asa cum am facut si la precedentul sau mandat la Valcea, cand Oltchim a ajuns pana in finala Ligii Campionilor. CS Oltchim tine sa-i multumeasca presedintelui FRH, Cristian Gatu, pentru sprijinul acordat la aceste tratative, pentru faptul ca l-a sfatuit pe Voina sa accepte oferta noastra. E si spre binele echipei naţionale" - Ioan Gavrilescu, presedinte Oltchim Ramnicu Valcea.

A revenit pentru binele echipei nationale

"Am discutat cu conducerea Oltchimului, n-am semnat inca niciun contract, dar am cazut de acord sa preiau echipa pana in vara. Si-au dorit sa discutam direct despre un contract pe un an si jumatate, dar in acest moment nu se pune problema, din punctul meu de vedere. Am acceptat sa antrenez Oltchim pana in vara, din cauza interesului echipei nationale, dar daca vorbim de conditii pentru inca un sezon, pe acestea le voi pune miercuri, cand ma voi prezenta la primul antrenament.

Am explicat ca e nevoie de mai multe masuri incepand din vara, de exemplu un lot de 18 jucatoare si doua echipe eventual, iar daca nu vor accepta toate conditiile, dupa ce se incheie sezonul acesta sa ne strangem mainile si am plecat" - Radu Voina (Mediafax).

Radu Voina, pe banca Oltchimului:

Tehnicianul a preluat conducerea tehnica a echipei de la Valcea in ianuarie 2009, despartirea de campioana Romaniei petrecandu-se in luna iunie a anului 2010.

In acest interval, Voina a dus echipa pana in finala Ligii Campionilor (pierduta in fata lui Viborg), in timp ce in campionatul intern formatia din Valcea a terminat pe prima pozitie, fara nicio infrangere in sezonul competitional.