Manchester United a fost o simpla umbra in partida derbi cu Liverpool, echipa lui Sir Alex Ferguson fiind depasita net de o echipa gazda aflata pe val (scor 3-1). Dirk Kuyt a marcat de trei ori (34', 39', 65') spre bucuria unui Anfield plin pana la refuz. In urma acestui rezultat, Diavolii raman la trei puncte in fata celor de la Arsenal (tunarii au un meci mai putin disputat).

Kuyt, tripla contra lui ManchesterFoto: Reuters

Liverpool a facut meciul sezonului impotriva marelui rival, cormoranii fiind cu o clasa peste un adversar care nu s-a putut exprima in niciun fel. Singura faza importanta din prima repriza a oaspetilor a purtat marca Berbatov (unul dintre singurii jucatori ai lui United care a iesit in evidenta), sutul acestuia din afara careului mare a sters bara.

Luis Suarez a reusit faza meciului in minutul 34, atunci cand a driblat tot ce a intalnit in cale, iar pasa l-a gasit pe Kuyt liber pe linia portii (olandezul a indeplinit o simpla formalitate).

A doua lovitura primita de United a venit in minutul 39, atunci cand Nani i-a oferit o pasa de gol lui Kuyt, iar atacantul nu a iertat (a inscris cu capul din cativa metri).

Lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici in repriza a doua, tot Liverpool fiind echipa care a dominat meciul. Kuyt a profitat de o eroare a lui Van Der Saar (nu a retinut mingea dupa o lovitura libera a aceluiasi Suarez), iar tabela arata un incredibil 3-0.

Reusita lui Javier Hernandez (90+2', dupa o pasa a lui Giggs) a fost doar una de onoare pentru un lider aflat in mare suferinta pe Anfield.

Clasament:

1 Manchester United 60 puncte

2 Arsenal 57 (-1 joc)

3 Manchester City 53 (+1 joc)

4 Chelsea 48.