Ionut Lupescu, directorul general al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), a sustinut vineri o conferinta de presa in care a declarat ca este scarbit de faptul ca lucrarile la Stadionul National sunt impiedicate de membrii Consiliului General al Municipiului Bucuresti, facand si un apel catre presedintele Traian Basescu, care a garantat ca finalaEuropa League va putea fi gazduita de noua arena.

Stadionul NationalFoto: Agerpres

Dupa ce la finalul lunii februaruie Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat bugetul Capitalei pentru anul 2011, luand 235 milioane de lei alocati pentru Stadionul National, Ionut Lupescu si-a exprimat ingrijorarea fata de finalizarea lucrarilor la noua arena.

"Nu pot sa inteleg cum isi permit acesti consilieri sa puna piedici acestei constructii. Ma simt scarbit de ceea ce fac acesti consilieri. Cred ca cetatenii bucuresteni sunt in asentimentul meu. Chiar de fiecare data trebuie sa se puna anumite piedici? Nu putem sa ne jucam si acest stadion sa nu fie gata in luna mai. Stadionul trebuie sa fie terminat cu un an de zile inainte de a gazdui finala Ligii Europa, iar pana atunci sa se joace 10-15 meciuri acolo, pentru a vedea cum functioneaza sistemul. Ar fi o rusine si o pata neagra imensa nu numai asupra bucurestenilor, ci asupra intregii tari", a declarat Lupescu, citat de Mediafax.

"Nu pot sa-i inteleg pe acesti consilieri. Cand vad hotararile luate de niste consilieri, care pana la urma trebuie sa ne reprezinte pe noi, bucurestenii, mi se pare total absurd si jignitor. Au fost tot felul de oameni la Primarie, au promis, au facut cate ceva si s-au impiedicat de consilieri. Si Traian Basescu, cand era primar, avea problema consilierilor si nu se facea nimic in Bucurestiul acesta. Acum, a venit acest doctor (n.r. - primarul general al capitalei, Sorin Oprescu), a preluat niste proiecte si le duce la bun sfarsit. Lasati-l sa-si faca treaba. Mi se pare josnic ca atunci cand mai este 10 la suta din acest stadion, cand mai este foarte putin pana la terminarea pasajului Basarab, sa vina niste consilieri, 20-30, nu stiu cati sunt, si sa schimbe totul", a continuat directorul general al FRF.

De asemenea, Ionut Lupescu a facut un apel catre presedintele Traian Basescu, cel care a garantat ca Bucuresti va putea gazdui finala Europa League din 2012: "Consilierii n-au inteles ca aceste contracte semnate intre UEFA si noi sunt aceleasi semnate intre UEFA si Guvernul Romaniei, UEFA si Primarie, intre UEFA si ANAF si intre UEFA si Autoritatea Aeroportuara. Fac un apel public catre presedintele Traian Basescu. Inainte de a se semna acest contract, presedintele UEFA, Michel Platini, impreuna cu Mircea Sandu au fost la Traian Basescu, iar el a fost cel care a dat garantia ca se poate organiza aceasta finala in Romania. Presedintia a garantat pentru terminarea acestui stadion".