Ronaldo isi va incheia oficial cariera la echipa nationala in amicalul pe care Brazilia il va disputa impotriva selectionatei Romaniei, a confirmat miercuri, Ricardo Teixeira, presedintele Federatiei Braziliene de Fotbal. Partida dintre Brazilia si nationala lui Razvan Lucescu se va disputa in data de 7 iunie, pe stadionul Pacaembu (Sao Paulo).

Ronaldo se retrage in amicalul cu RomaniaFoto: Reuters

"Ronaldo merita un meci de adio si fanii brazilieni vor avea ocazia sa-l vada pentru ultima data in tricoul selectionatei Braziliei in tara lor. Sunt sigur ca va fi o petrecere mare, pe masura carierei acestui mare jucator", a declarat intr-un comunicat Teixeira, citat de presa din Brazilia.

Brazilia va disputa doua amicale in luna iunie: cu Olanda (pe stadionul Serra Dourada din Goiania) si Romania (pe stadionul Pacaembu din Sao Paulo), intalnirea cu echipa lui Bert Van Marwijk urmand a fi prima de cand Olanda a eliminat-o de la Mondialul din Africa de Sud. La trei zile distanta, brazilienii vor intalni selectionata Romaniei, acesta urmand a fi si ultimul meci in care "Fenomenul" Ronaldo va mai imbraca tricoul nationalei sale.

In tricoul nationalei, Ronaldo a participat la patru Campionate Mondiale, din SUA in 1994 (in care nu a jucat insa niciun minut), Franta in 1998, Japonia/ Coreea de Sud in 2002 si Germania in 2006. Ronaldo a marcat 15 goluri la Mondiale, fiind e cel mai bun marcator din istoria competitiei. In cariera sa de 12 ani de la nationala, brazilianul a inscris 62 de goluri, fiind pe locul doi in topul marcatorilor, dupa Pele (95 goluri).