AC Milan a castigat la scor de neprezentare partida derbi cu Napoli, echipa pregatita de Massimiliano Allegri impunandu-se cu 3-0. Fosta adversara a Stelei din Europa League a contestat vehement penaltiul acordat gazdelor (Ibrahimovic a marcat pentru 1-0 in minutul 49), dar Walter Mazzari, antrenorul lui Napoli, a recunoscut pana la urma suprematia liderului: "Nu a fost lovitura de la 11 metri, dar Milan a fost o echipa prea puternica pentru noi".

Pato, evolutie deosebita cu Napoli Foto: Reuters

Au marcat Ibrahimovic (penalti 49'), Kevin Prince Boateng (77') si Alexandre Pato (79').

"Reluarile indica faptul ca nu a fost penalti, decizia centralului fiind una eronata. Pana la urma, Milan a fost insa echipa mai buna" - Corriere dello Sport.

"Am facut un meci bun, trebuie sa continuat in acest fel. Napoli nu a iesit din lupta pentru titlu, nici vorba de asa ceva. Cinci puncte fata de locul doi (nr. ocupat de Inter) este un avantaj bun, dar campionatul mai are multe etape. Daca a fost penalti? In momentul respectiv, mi s-a parut, cand am vazut reluarile am avut unele dubii. Cu toate acestea, consider ca am meritat victoria. Calificarea in sferturile Champions League? Totul e inca deschis, suntem intr-o forma buna" - Massimiliano Allegri, antrenor AC Milan.

"Milan a fost o echipa puternica, mult prea puternica in acest moment pentru noi. Am fost usor defavorizati si de terenul de joc, nu suntem obisnuiti sa jucam pe ploaie, formam o echipa tehnica. Nu am evoluat cum am vrut, am facut o partida slaba. Nu cred ca a fost penalti pentru Milan, dar oricum nu mai conteaza acum. Cand ai in formatie campioni precum Pato si Ibrahimovic, lucrurile sunt mult mai simple. Lupta pentru Scudetto ramane, trebuie sa castigam impotriva celor de la Brescia. Mai avem inca 11 finale" - Walter Mazzari, antrenor Napoli.

Etapa viitoare:

Lecce - AS Roma

Juventus - AC Milan

Sampdoria - Cesena

Bologna - Cagliari

Chievo - AC Parma

Fiorentina - Catania

Inter - Genoa

Napoli - Brescia

Udinese - Bari

Lazio - Palermo

Clasament:

1 AC Milan 58 puncte

2 Inter 53

3 Napoli 52

4 Lazio 48

5 Udinese 47

6 AS Roma 43

7 Juventus 41

8 Palermo 40