Romania s-a calificat, duminica, la Campionatul European de futsal din 2012, ce va fi gazduit de Croatia, dupa o victorie cu 1-0 in fata Cehiei, in ultima zi a turneului de calificare de la Targu Mures. Tricolorii au incheiat la egalitate de puncte cu Cehia si Slovacia, insa au obtinut biletul pentru turneul final gratie golaverajului.

Dupa o prima repriza fara goluri intre Romania si Cehia, tricolorii au preluat initiativa, fiind obligati sa puna presiune pe adversar pentru a castiga. In ciuda paradelor portarului Gercak, tricolorii au marcat prin Cosmin German cu 13 minute inainte de final, aducand victoria Romaniei.

In celalalt meci al grupei 4, Slovacia a invins cu 4-0 pe Norvegia, insa vctoria nu i-a fost suficienta pentru o calificare. Cum primele trei echipe din grupa au acumulat acelasi numar de puncte (sase), clasamentul final s-a stabilit luand in calcul rezultatele directe. Criteriul colaverajului a fost primoridal, Cehia avand 5-4, Romania 6-6 si Slovacia 9-10.

Alaturi de Romania, celelalte 11 selectionate ce vor participa la CE 2012 sunt gazda Croatia, campioana en-titre Spania, Azerbaijan, Rusia, Serbia, Portugalia, Cehia, Ucraina, Turcia, Italia si Slovenia. Tragerea la sorti pentru stabilirea programului turneului final va avea loc la Zagreb, in 9 septembrie.

Lotul nationalei de futsal: Klein Laszlo, Vlad Iancu, Andrei Moldovanu - portari; Florin Matei, Gabriel Dobre, Robert Lupu, Cosmin Gherman, Razvan Radu, Mihaly Zoltan, Emil Raducu, Marian Sotarca, Ion Al Ioani, Dumitru Mimi Stoica, Florin Ignat si Iuliu Safar. Selectioner: "Sito" Rivera

Rezultatele Romaniei in calificari:

Romania - Slovacia 5-6

Romania - Norvegia 3-1

Cehia - Romania 0-1

Clasamentul final al Grupei 4:

1. Cehia 6 puncte

2. Romania 6p

3. Slovacia 6p

4. Norvegia 0p

Urnele pentru tragerea la sorti din 9 septembrie:

Urna 1 valorica: Croatia, Spania, Italia, Portugalia

Urna a doua: Rusia, Cehia, Ucraina, Serbia

Urna a treia: Azerbaidjan, Romania, Slovenia, Turcia