Campionatul de fotbal s-a reluat intr-un decor de iarna: pe stadionul din Giulesti, sub ninsoare, Rapidul a castigat la limita contra Unirii Urziceni, printr-un gol marcat de Sburlea (min. 44) - atacantul rapidist a preluat corect o centrare sosita de la Bozovici si a sutat violent, din apropiere, in plasa portii ialomitene.

Golul lui Sburlea a salvat imaginea prestatiei giulestene in prima parte: echipa lui Sumudica a fost neconvingatoare in primele 45 de minute, "dezghetandu-se" abia dupa pauza. La revenirea de la cabine, rapidistii au controlat complet jocul, ratand trei situatii mari de a inscrie (doua, rarisime, i-au apartinut lui Grigorie, o a treia a fost irosita de Sburlea).

"La cum s-a prezentat terenul, inghetat, tare, cu zapada, era greu sa jucam spectaculos. Suntem o echipa tehnica, de aceea aveam nevioie de alte conditii meteo. Dar, tocmai pentru ca s-a jucat in asemenea conditii, este o victorie foarte pretioasa" - Dani Coman, portar Rapid.

Ialomitenii au cerut eliminarea portarului rapidist Dani Coman, dupa o faza petrecuta in minutul 13: scapat singur spre poarta gazdelor, Rusescu a cazut la intalnirea cu Coman, iesit la sacrificiu. "Ati vazut ca nu l-am atins!", a spus Coman dupa meci; arbitrul Radu Petrescu nu a dat nicio decizie, lasand jocul sa mearga mai departe.