Inter s-a impus la limita, scor 1-0, in partida cu Cagliari, campioana Italiei marcand unicul gol, prin Kharja, dupa o faza in care doi dintre jucatorii sai, Ranocchia si Thiago Motta, se aflau in pozitie de off-side. "Putem discuta cat vreti, ideea e ca nu mai putem schimba rezultatul", a declarat Roberto Donadoni, tehnicianul celor de la Cagliari. In urma acestui rezultat, echipa pregatita de Leonardo s-a apropiat la doar doua puncte de liderul Milan.

Faza golului marcat de Inter Foto: Captura YouTube

Faza meciului s-a petrecut in minutul 7: Housseine Kharja suteaza si inscrie din apropiere, timp in care Andrea Ranocchia si Thiago Motta se aflau intr-o pozitie evidenta de off-side. In apararea lor, interistii au adus argumentul conform caruia mingea a fost atinsa de fundasul Michele Canini (Cagliari) inainte de a intra in poarta.

Chiar si daca ar fi fost asa, Ranocchia si Motta au influentat direct faza, iar pozitia de off-side a celor doi trebuia sa fie sanctionata. Presa din Peninsula a acordat spatii largi acestei faze, Gazzetta dello Sport si Corriere dello Sport scriind despre "o victorie din off-side a campioanei".

"Putem discuta cat vreti, ideea e ca nu mai putem schimba rezultatul. E un exercitiu cat se poate de steril. In prima repriza nu am reusit sa punem presiune, in a doua i-am presat destul de puternic. Inter a suferit. Nu am ce sa le reprosez elevilor mei" - Roberto Donadoni, antrenor Cagliari.

Se disputa duminica:

Lecce - Juventus (13.30)

De la ora 16.00:

Chievo - AC Milan

Fiorentina - Sampdoria

Genoa - AS Roma

Lazio - Bari

AC Parma - Cesena

Udinese - Brescia

Napoli - Catania (21.45)

Clasament:

1 AC Milan 52 puncte (25 jocuri)

2 Inter 50 (26 jocuri)

3 Napoli 49 (25 jocuri)

4 Lazio 45 (25 jocuri)

5 Udinese 43 (25 jocuri)

6 Juventus 41 (25 jocuri)

7 Palermo 40 (26 jocuri)

8 AS Roma 39 (24 jocuri).