"Majoritatea echipelor profesioniste din Romania se confrunta cu grave probleme financiare. In aceste conditii, ii avertizam pe fotbalisti sa nu se duca in Liga 1 pentru ca exista pericolul de a nu fi platiti", se precizeaza intr-un comunicat al FIFPro (Uniunea Internationala a Jucatorilor Profesionisti), informeaza Associated Press.

Liga 1 Foto: AGERPRES

"Cu toate ca au probleme mari cu banii, formatiile din Romania continua sa transfere fotbalisti din afara tarii".

"Majoritatea echipelor profesioniste din Romania se confrunta cu grave probleme financiare. In aceste conditii, ii avertizam pe fotbalisti sa nu se duca in Liga 1 pentru ca exista pericolul de a nu fi platiti".

"Exista riscul ca un fotbalist sa semneze o intelegere cu o formatie falimentara, sau cu una care in curand nu va mai putea sa-si plateasca jucatorii aflati sub contract", se precizeaza pe site-ul oficial al FIFPro in legatura cu situatia financiara a echipelor din Romania.

Universitatea Craiova, Pandurii Targu Jiu, Rapid si Unirea Urziceni au datorii catre fotbalisti (fosti si actuali) si catre alte echipe, iar in cazul in care nu vor plati aceste restante nu vor fi programate in prima etapa din 2011 a Ligii 1 (conform Mediafax).

Un total de 148 de jucatori straini evolueaza in Liga 1, 28 dintre acestia fiind de nationalitate braziliana, dupa cum informeaza un studiu realizat de o Universitate din Neuchatel (Elvetia).