Capitanul lui AC Milan, Gennaro Gattuso, si-a cerut scuze pentru izbucnirile pe care le-a avut in timpul meciului cu Tottenham, de marti seara, din prima mansa a optimilor Ligii Campionilor, cand l-a lovit pe antrenorul secund al echipei adverse, Joe Jordan, fost jucator al lui Milan intre anii 1981-1983.

Gattuso (Milan), confruntare cu Jordan (Tottenham)Foto: Reuters

Prima confruntare dintre cei doi a avut loc in repriza a doua, cand Mathieu Flamini a primit doar un cartonas galben la o intrare la Vedran Corluka. Gattuso s-a apropiat de marginea terenului, avand un schimb dur de replici cu antrenorul secund al lui Tottenham, Joe Jordan. La finalul meciului, Gattuso a avut o noua confruntare cu fostul jucator al Milanului, lovindu-l pe Jordan cu capul. Cei doi au fost departiti de oamenii din jur, insa Gattuso va primi mai mult ca sigur o pedeapsa din partea UEFA pentru gesturile sale.

UPDATE: UEFA a deschis o ancheta impotriva italianului Gennaro Gattuso, concluzia acestei investigatii urmand a fi anuntata dupa intrunirea Comisiei de Disciplina si Control, din 21 februarie.

"Mi-am pierdut cumpatul. Nu am nicio scuza pentru ce am facut. Imi asum intreaga responsabilitate pentru actul meu. Eram nervos. Amandoi vorbeam in scotiana, am invatat aceasta limba cand am jucat in Glasgow, dar nu va pot spune ce ne-am zis. Nu am vrut sa ma cert cu jucatorii asa ca am facut-o cu el, dar am gresit. Voi astepta sa vad ce decizie se va lua dupa acest gest", a explicat Gattuso.

"Nu stiu ca s-a intamplat. Probabil ca a avut un motiv, dar nu are nicio scuza", a fost reactia antrenorului lui Milan,

Massimiliano Allegri. "Nu stiu de ce lucrurile au ajuns pana acolo. Gattuso a avut o izbucnire in fata lui Joe Jordan. Nu stiu de ce. A fost o nebunie. Si-a pierdut capul", amentionat si Harry Redknapp, tehnicianul lui Tottenham, care a facut si haz de necaz pe seama acestor incidente: "Daca ar fi inceput o bataie, ar fi fost un singur castigator: Joe. As fi pariat pe el. Daca e sa-ti alegi un adversar, nu-l lua pe Joe".