​Raul Gonzalez (33 ani) si-a ajutat echipa, Schalke 04, sa obtina o remiza, marti seara, in prima mansa a optimilor Ligii Campionilor, impotriva celor de la Valencia, scor 1-1. Aflat la primul sau sezon din cariera in afara Spaniei, Raul a devenit cel mai bun marcator din competitiile europene, ajungand la cota de 71 de goluri, 69 dintre acestea fiind marcate in Liga Campionilor.

Raul Gonzalez (Schalke 04)Foto: Reuters

"Raul este un marcator veritabil. Si-a aratat clasa. Si-a folosit talentul, nu numai la faza golului, ci pe intreaga durata a meciului", a declarat dupa meci Felix Magath, antrenorul lui Schalke 04.

Dupa o cariera de 16 ani la prima echipa a celor de la Real Madrid, alaturi de care a si castigat de sase ori titlul in Primera Division, a obtinut patru Supercupe ale Spaniei, trei trofee ale Ligii Campionilor si doua Cupe Intercontinentale, Raul s-a transferat in Bundesliga, la Schalke 04.

In dubla impotriva lui Hapoel Tel Aviv, din grupele Ligii Campionilor, Raul a doborat recordul lui Gerd Muller, de 69 de reusite. Spaniolul a ajuns la aceasta cota in 137 de meciuri jucate in Liga Campionilor, in timp ce fostul international german a avut nevoie de 74 de jocuri in Cupa Europei, Cupa Cupelor si Cupa UEFA.

Raul, care pana acum nu a primit niciodata un cartonas rosu, a fost primul care a ajuns la 50 de goluri marcate in Liga Campionilor, dar si primul care a inscris in doua finale de Liga Campionilor, in 2000 si 2002.

Topul golgeterilor din competitiile europene:

1. Raul - 71 goluri

2. Filippo Inzaghi - 70 goluri

3. Andrei Sevcenko - 64 goluri

4. Gerd Müller - 62 goluri*

Ruud van Nistelrooy - 62 goluri

6. Thierry Henry - 59 goluri

Henrik Larsson - 59 goluri

8. Eusebio - 54 goluri

Alessandro Del Piero - 54 goluri

10. Alfredo Di Stefano - 50 goluri

*UEFA nu ia in considerare cele sapte goluri pe care Muller le-a inscris in Cupa Oraselor Targuri.