Adrian Porumboiu, finantatorul echipei de liga 1 FC Vaslui, este hotarat sa dea in judecata Federatia Internationala de Fotbal (FIFA), dupa ce forul mondial nu i-a dat castig de cauza in cazul sarbului Marko Ljubinkovic, jucator ce a parasit echipa vasluiana in vara anului trecut.

Adrian Porumboiu, patron VasluiFoto: AGERPRES

Desi avea achitate la zi toate obligatiile financiare prevazute în contract, jucatorul sarb "s-a autodeclarat liber de contract" si a parasit echipa fara acordul conducerii in vara lui 2010. Vasluiul a depus memoriu la instantele sportive abilitate, insa FIFA i-a dat castig de cauza jucatorului, echipa moldava fiind nevoita acum sa plateasca 500.000 de euro sarbului. De asemenea, Vasluiul nu are voie sa faca transferuri pentru doua luni.

"Problema Ljubinkovic nu ne apartine noua. El a plecat de capul lui in vara anului trecut. Acum FIFA ii da castig de cauza si, pe langa faptul ca trebuie sa-i dau 500.000 de euro, nici nu am dreptul la transferuri doua luni. Nu aveau voie sa ne blocheze. Este o hotarare dementa si de aceea mergem pana la a da in judecata FIFA. Acum am contestat la TAS hotararea FIFA, insa degeaba imi da castig de cauza luna viitoare pentru ca nu ma ajuta cu nimic deoarece se incheie perioada transferurilor", a declarat Adrian Porumboiu, citat de Mediafax.

Parte din vina acestei situatii este atribuita de finantatorul Vasluiului celor de la Federatia Romana de Fotbal (FRF) si Liga profesionista de Fotbal (LPF): "Am picat intr-un razboi care nu-i al nostru. Acum un an, Dragomir si cu Lupescu nu stiau cum e si ale cui sunt comisiile. Asta a avut acum un efect nedorit asupra lui FC Vaslui, fara justa cauza. Insa, sunt hotarat sa merg pana la capat".