Brazilianul Junior Moraes va parasi Liga 1, atacantul Gloriei Bistrita fiind transferat la Metalurg Donetk, in Ucraina, anunta site-ul oficial al clubului. Desi la sfarsitul lunii ianuarie a ajuns la un acord cu Steaua, pentru a-l inlocui pe Bogdan Stancu, mutarea sa la gruparea din Ghencea nu a mai avut loc, astfel ca brazilianul a ales in cele din urma sa evolueze in campionatul Ucrainei.

Junior MoraesFoto: AGERPRES

„Ma bucur ca am ales sa joc pentru Gloria Bistrita, a fost un pas important pentru cariera mea, aici am jucat pentru prima oara in Europa. M-am simtit extraordinar la Bistrita, toata lumea s-a purtat foarte bine cu mine si vreau sa le multumesc tuturor celor care m-au sprijinit si sustinut, conducatori, antrenori, colegi, suporteri", a declarat Moraes pentru site-ul oficial al Gloriei Bistrita.

"Acum fac un nou pas in cariera mea, dar voi pastra mereu amintiri frumoase echipei, orasului. Gloria poate obtine rezultate bune si fara mine, le urez mult succes colegilor mei, tuturor celor cu care am colaborat”, a adaugat atacantul brazilian, care a plecat la Metalurg Donetk pentru suma de 1.250.000 euro.

„Inca din prima zi in care a venit, Moraes s-a dovedit un baiat cuminte si un jucator valoros. La Bistrita a avut liniste, a fost multumit, s-a simtit bine aici si, drept dovada, a avut evolutii foarte bune. Il pot introduce in topul celor mai buni jucatori care au evoluat la Bistrita. Faptul ca jucatorul a semnat inseamna ca a fost multumit, clubul, la fel, a realizat ce si-a dorit, vom primi 1.250.000 de euro pentru acest transfer. Un rol important in aceasta treaba l-a avut Ioan Becali”, a declarat si presedintele Gloriei, Jean Padureanu.

Junior Moraes s-a transferat la Gloria Bistrita in ianuarie 2010, inscriind 10 goluri in cele 17 partide jucate in returul sezonului trecut de Liga 1. In turul actualei editii de Liga 1, atacantul brazilian a marcat de 8 ori in 15 meciuri.