Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a deschis o ancheta asupra meciului amical dintre Bulgaria si Estonia (scor 2-2), disputat miercuri la Turcia, dupa ce toate cele patru goluri au fost inscrise dupa lovituri de la 11 metri. Forul mondial a cerut ambelor federatii raportul complet al meciului, existand suspiciuni asupra brigazii ungare de arbitri, dar si a agentiei care a organizat partida.

Amicalul Bulgaria-Estonia, anchetat de FIFAFoto: Reuters

Bulgaria si Estonia au remizat, scor 2-2, in amicalul din Antalya, disputat miercuri. Cum toate golurile au fost inscrise din penalty-uri au aparut suspiciuni de blat in acest meci, FIFA hotarand sa inceapa o ancheta. "FIFA ne-a contactat si a cerut un raport complet de la Federatia Bulgara de Fotbal (BFU). Vom inmana toate datele celor de la FIFA", a confirmat un oficial al Federatiei bulgare, citat de Reuters.

"Am avut cateva indoieli in ceea ce priveste arbitrajul din acest meci", a mentionat presedintele BFU, Borislav Mihaylov.

Exista, de asemenea, si o confuzie in ceea ce priveste numele arbitrului de centru. In rapoartele oficiale ale celor doua Federatii figureaza ca arbitru ungurul Krisztian Selmeczi, insa presedintele Comisiei arbitrilor din Ungaria, Laszlo Wagner, a declarat ca la centru s-a aflat Kolos Lengyel.

"Sunt socat deoarece nu am primit nicio scrisoare pentru a le permite acestor arbitri (Selmeczi, Lengyel si Janos Csak) sa oficieze acest meci. Pot spune ca aceste trei persoane nu vor mai arbitra niciun meci atat timp cat eu sunt in fruntea Comisiei", a spus Wagner.

Mihkel Uiboleht, purtatorul de cuvant al Federatiei Estoniene de Fotbal, a mentionat ca exista suspiciuni si asupra agentiei ce a organizat meciul. "Amicalul a fost organizat de catre o agentie cu care nu vom mai lucra de acum inainte. Am primit informatii despre o posibila manipulare chiar inaintea meciului, deoarece aceeasi agentie a organizat si meciul dintre Letonia si Bolivia, unde scenariul a fost identic".

In aceeasi locatie in care s-a desfasurat amicalul dintre Bulgaria si Estonia s-au intalnit si selectionatele Letoniei si Boliviei. Europenii au castigat cu 2-1, dar si in aceasta partida toate golurile au fost marcate din penalty-uri.

Bulgaria - Estonia 2-2