Dupa un an 2010 in care a obtinut o singura victorie, nationala Romaniei are nevoie "ca de aer" de rezultate bune. Primul test il da marti, in cea de-a XIII-a editie a Cyprus Cup, cu Ucraina, echipa in fata careia selectionerul Razvan Lucescu vrea sa-si ia revansa, dupa infrangerea nemeritata de anul trecut. Tehnicianul roman a anuntat deja echipa de start, Bucur si Sburlea urmand a fi oamenii de atac ai Romaniei.

Razvan Lucescu, selectionerul RomanieiFoto: Reuters

Locul 56 in clasamentul FIFA pe natiuni, Romania conduce in intalnirile directe cu Ucraina. Tricolorii au castigat de trei ori, in timp ce Ucraina s-a impus o singura data, anul trecut, cu 3-2, meci pentru care Razvan Lucescu vrea sa-si ia revansa.

"Imi doresc foarte mult victoria pentru ca stiu ce a fost la meciul trecut. Ar fi trebuit ca noi sa castigam acel meci. Am fost dezavantajati intr-un mod absolut aiurea si pentru asta imi doresc foarte tare sa castigam. Dincolo de aceasta dorinta de revansa personala este dorinta jucatorilor de a da cat mai mult, de a se impune la echipa nationala si de a ramane la echipa nationala. Nu incepe nicio noua era si nu este nicio diferenta fata de perioada trecuta. Sunt jucatori care s-au afirmat in campionat", a declarat selectionerul Razvan Lucescu.

"Nu e vorba de revansa, ci de faptul ca avem nevoie de rezultate bune la echipa nationala. Avand in vedere locul pe care se afla nationala in ultimul timp avem nevoie de victorii si nimic mai mult", a declarat si Razvan Rat.

Razvan Lucescu nu va putea conta pe patru din jucatorii convocati pentru acest turneu de pregatire, Marius Constantin, Daniel Niculae, Cristi Sapunaru si Stefan Radu accidentandu-se. Astfel, pentru primul meci impotriva Ucrainei, Lucescu va trimite in teren urmatorul 11: Pantilimon, Maftei, Gardos, Papp, Rat, Roman, Muresan, Alexa, Deac, Bucur, Sburlea.

"Ar fi bine daca am incepe anul cu doua victorii. Echipa Romaniei a aratat puternica in meciul cu Italia. S-a schimbat in bine. Bineinteles, de atunci a trecut ceva vreme si e greu de spus exact cum arata romanii in teren acum. Fara indoiala, Romania este un adversar serios. Au adus 29 de jucatori in Cipru, au venit mai devreme si au avut timp sa se pregateasca pentru meciul cu noi. Scopul lor este sa castige turneul si de aceea se pregatesc din greu", a mentionat selectionerul Ucrainei, Yuri Kalitvinsev.

Daca invinge Ucraina, Romania va juca finala turneului cu echipa castigatoare din partida Cipru-Suedia. In caz contrar va juca impotriva echipei invinse.

Partida dintre Romania si Ucraiana se va disputa marti, pe stadionul Municipal din Paralimni, si va putea fi urmarit in direct pe TVR2, de la ora 20:30.