Remiza "nebuna" de pe St James’s Park, dintre Newcastle si Arsenal scor 4-4, a starnit suspiciuni in lumea fotbalului. Dupa ce elevii lui Arsene Wenger au dat cu piciorul victoriei desi conduceau cu 4-0 la pauza, postul de televiziune francez France 2 a informat duminica seara ca acest meci este anchetat de Interpol, suspectat a fi implicat in pariuri ilegale, insa organizatia internationala neaga investigarea partidei din Premier League.

Necastle - Arsenal 4-4Foto: Reuters

Desi conducea la pauza cu 4-0, Arsenal s-a vazut egalata de Newcastle, doua dintre cele patru goluri date de gazde fiind reusite din lovituri de la 11 metri. Duminica, televiziunea franceza France 2 a sustinut ca Interpol a deschis o ancheta in ceea ce priveste acest meci, autoritatile germane alertandu-i pe oficialii Interpol dupa ce au observat pariuri suspecte in timpul jocului de sambata.

Printre cei suspectati de activitati ilegale ar fi fost arbitrul partidei, dar si mijlocasul ceh al lui Arsenal, Tomas Rosicky, cel care a provocat doua din cele patru goluri date de Newcastle

Un purtator de cuvant al Interpol a dezmintit insa luni, aceste informatii, potrivit publicatiei britanice The Telegraph: ""Interpol nu are cunostinta de o astfel de cerere sau de o ancheta condusa de autoritatile nationale. Secretariatul general al Interpol nu a primit o cerere de asistenta in aceasta chestiune".

Furiosi din cauza acuzatiilor la adresa lor, sefii lui Arsenal au declarat ca iau in considerare inceperea unor actiuni legale impotriva celor care au lansat aceste acuzatii.