Lacina Traore a parasit Liga 1, atacantul semnand cu echipa pregatita de Dan Petrescu, Kuban Krasnodar. In schimbul jucatorului, CFR Cluj va primi 4 milioane de euro si 10% dintr-un viitor transfer al fotbalistului. In varsta de 20 de ani, Lacina va incasa un salariu de 500.000 de euro de la formatia rusa.

Traore si Culio, pe vremea in care aduceau in Gruia peste 18 mil. euroFoto: Agerpres

CFR Cluj s-a despartit de nu mai putin de sase jucatori in aceasta iarna, Tony, Culio, Yssouf Kone, Bjelanovic, Alcantara si Traore plecand din Gruia.

"Cluburile CFR 1907 Cluj si Kuban Krasnodar au ajuns la un acord in privinta transferului definitiv al jucatorului Lacina Traore. Ii uram mult succes la noua sa echipa si ii multumim pentru aportul sau la performantele echipei noastre", se precizeaza pe site-ul oficial al CFR-ului.

"Salariu lui Traore va fi la nivelul echipelor din occident si el este foarte multumit. Dan Petrescu de acum o luna mi-a zis ca il vrea pe Traore si el a facut presiuni foarte mari pe conducerea lui Kuban ca are nevoie de jucatori. Jucatorul va creste mult sub comanda lui Petrescu si eu sunt convins ca aceasta echipa este doar o statie pentru Traore pe care eu il vad jucand in Anglia" - Iuliu Muresan (sportro).

Traore va primi un salariu de 500.000 de euro pe an, iar in functie de rezultatele echipei, jucatorul ar putea ajunge la 700.000 cu eventualele prime.

Atacantul ar putea debuta pentru Kuban in data de 8 februarie, atunci cand echipa lui Dan Petrescu va juca un amical cu Dinamo Kiev. In varsta de 20 de ani, Lacina a bifat 14 goluri in 44 de partide in tricoul CFR-ului.