Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste de fotbal din Italia a hotarat sa-l suspende patru etape pe fundasul Cristian Chivu, dupa ce acesta l-a lovit cu pumnul in fata pe jucatorul lui Bari, Marco Rossi, in partida pe care echipa internationalului roman, Inter Milano, a castigat-o joi seara, scor 3-0.

Chivu rateaza meciul cu AS RomaFoto: Reuters

Incidentul dintre Cristian Chivu si Marco Rossi, ce a avut loc in momentul in care tabela de marcaj arata scorul de 0-0, nu a fost vazut de niciunul din membrii brigazii de arbitri ai partidei Bari - Inter Milan, astfel ca fundasul roman a scapat de eliminare.

Comisia de Disciplina a analizat insa probele video ale partidei si a decis sa-l suspende pe Cristian Chivu pentru urmatoarele patru meciuri din Serie A, sustinand ca "gestul jucatorului lui Inter, ce a avut loc in afara actiunii de joc, a fost evident intentionat", fiind incadrat la "comportament violent".

Cristian Chivu nu va putea fi folosit de tehnicianul brazilian Leonardo in urmatoarele patru etape din Serie A, cand Inter urmeaza a intalni pe AS Roma, Juventus, Cagliari si Sampdoria.