De-a lungul timpului, jucatorii din Liga 1 s-au plans de faptul ca sunt nevoiti sa dispute doua partide intr-o saptamana, lucru care ii face sa nu mai dea randamentul dorit. Acest gen de gandire se manifesta insa surprinzator si la case mai mari, Jose Mourinho explicand motivul pentru care Realul nu poate tine pasul cu Barcelona in Primera Division: "Fotbalistii mei nu sunt obisnuiti sa joace din trei in trei zile", a precizat antrenorul lusitan.

Jose Mourinho Foto: Reuters

"In ultimele sezoane, Realul a fost eliminat prematur din Champions League si Cupa Spaniei, iar efortul se concentra doar pe partidele din Primera Division. Ideea e ca jucatorii mei nu sunt obisnuiti sa joace in ritmul acesta, din trei in trei zile. Cu tot respectul pentru francezi, dar sunt convins ca vom trece de Lyon in Liga Campionilor, iar fotbalistii mei vor fi nevoiti sa se obisnuiasca cu multe partide in putine zile".

"Parerea mea este ca trebuie sa ai o perioada lunga in care sa joci meciuri multe, la un nivel inalt. In acel moment, esti pregatit din multe puncte de vedere, iar pentru ei va deveni o obisnuinta. De la an la an va fi mai bine", a precizat Jose Mourinho.

Dupa ce a pierdut cu 1-0 pe terenul Osasunei, Real Madrid se afla la sapte puncte in spatele Barcelonei in Primera Division. Echipa de pe Santiago Bernabeu este foarte aproape de calificarea in finala Cupei Spaniei (a castigat mansa tur din semifinale/ 1-0 pe terenul celor de la FC Sevilla), in timp ce in Champions League se va duela in optimile de finala cu Olimpique Lyon.