Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a anuntat, miercuri, prelungirea intelegerii cu Al-Jazeera in ceea ce priveste drepturile de televizare pentru Cupa Mondia. Astfel, dupa ce a cumparat drepturile pentru Mondialul din Brazilia, din 2014, televiziunea din Qatar a obtinut si contractul pentru urmatoarele doua turnee finale, din 2018 (din Rusia) si 2022 (din Qatar).

Televiziunea Al JazeeraFoto: Agerpres

Dupa doar cateva saptamani de la anuntarea tarilor gazda pentru Mondialele din 2018 si 2022, Al-Jazeera, companie ce are licenta FIFA din 2009, si-a extins contractul cu FIFA, ceea ce inseamna ca televiziunea din Qatar va fi prima ce a ajuns la un acord pentru urmatoarele trei turnee finale.

Al Jazeera Sport si-a luat angajamentul fata de FIFA ca meciurile de la Mondialul din 2022 vor fi accesibile pe o scara larga pentru fanii din Orientul Mijlociu si Africa de Nord. Intelegerea cu FIFA acopera transmisiile prin cablu, satelit, terestru, mobil si internet in 23 de teritorii si tari din Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

Teritoriile acoperite de aceasta intelegere sunt: Algeria, Bahrain, Comore, Djibouti, Egipt, Iran, Iraq, Iordania, Kuweit, Liban, Libia, Mauritania, Moroc, Oman, Qatar, Arabia Saudita, Somalia, Sudan, Siria, Tunisia, Emiratele Arabe Unite, Yemen si Palestina.