Emmanuel Adebayor este noul jucator al Realului, togolezul fiind imprumutat de la Manchester City pentru urmatoarele sase luni, informeaza Marca. Atacantul va incasa 4 milioane de euro pana in vara, iar Madridul va putea sa-l cumpere definitiv pe fotbalist in schimbul a 15 milioane de euro.

Emmanuel AdebayorFoto: Reuters

Dupa ce l-a pierdut pe Higuain (accidentat pe termen lung), Mourinho a cerut sa fie transferat un atacant care sa-l inlocuiasca pe argentinian. Primul pe lista a fost Ruud Van Nistelrooy, dar Hamburg a refuzat sa-i dea drumul.

In aceste conditii, Realul s-a reorientat, iar Adebayor a fost solutia gasita de conducere pentru Jose Mourinho. Togolezul a evoluat destul de putin in ultimul timp la Manchester City, iar "Cetatenii" au fost de acord cu un imprumut pe Santiago Bernabeu.

Fotbalistul va primi nu mai putin de 4 milioane de euro pana in vara acestui an, Realul putand sa-l transfere definitiv in schimbul a 15 milioane de euro.

In varsta de 26 de ani, Adebayor s-a facut remarcat la Arsenal, sub comanda lui Arsene Wenger, dar a inregistrat un regres in cariera odata cu transferul la Manchester City.