Federatia Europeana de Fotbal (UEFA) a anuntat in cursul zilei de vineri ca avocatul general al Cipru a decis sa incheie cazul in legatura cu acuzatiile lui Spyros Marangos in privinta deciziei UEFA de a alege Polonia si Ucraina ca tari gazde a Campionatului European din 2012. Fost membru al Federatiei cipriote de Fotbal, Marangos a sustinut ca patru membri ai UEFA au primit mita pentru a vota candidaturile Poloniei si Ucrainei.

Euro 2012Foto: Captura Youtube.com

"UEFA isi exprima satisfactia ca, in urma anchetei politiei, nu a exista nicio informatie sau proba care sa sustina acuzatiile facute de catre Spyros Marangos. UEFA intampina, in mod special, confirmarea ca acuzatiile de coruptie sau mita facute de catre domnul Marangos impotriva UEFA si ale membrilor ei in ceea ce priveste decizia alegerii tarilor gazda pentru UEFA EURO 2012 sunt complet nefondate", se arata in comunicatul UEFA.

De asemenea, UEFA sustine ca ia act de scuzele oferite de catre Spyros Marangos, dar mentioneaza ca va continua procesul impotriva fostului oficial cipriot, in care il acuza de defaimare.

Acuzatiile asupra membrilor UEFA au venit in luna octombrie, in aceeasi perioada in care au aparut si informatii despre coruptia anumitor membri ai Comitetului Executiv al FIFA. Marangos a acordat atunci un interviu unei publicatii germane, sustinand ca patru membri ai UEFA au primit 10 milioane de euro pentru a sustine candidaturile Poloniei si Ucrainei pentru gazduirea Campionatului European din 2012.

Publicatia italiana "Gazzetta dello Sport" a publicat atunci un articol prin care relata ca Italia, Franta si Anglia au sustinut candidatura Italiei, in timp ce voturile pentru Polonia si Ucraina ar fi venit din partea celorlalti membri: Romania, Rusia, Olanda, Cipru, Malta si Portugalia. Directia Nationala Anticoruptie s-a autosesizat atunci in privinta acestor informatii, procurorii romani anticoruptie anuntand ca vor efectua verificari in acest caz.