Paul, faimoasa caracatita germana care a prezis corect rezultatele a opt meciuri de la Cupa Mondiala 2010 din Africa de Sud, inclusiv finala dintre Spania si Olanda, are incepand de joi o statuie in acvariul din Oberhausen, informeaza Reuters. La trei luni de la moartea sa, Paul va avea propriul colt comemorativ, centrul de atractie urmand a fi urna de aur cu cenusa sa.

Statuia caracatitei PaulFoto: Reuters

Caracatita Paul a fost una dintre "starurile" Mondialului de fotbal din Africa de Sud, ghicind rezultatele tuturor celor sapte meciuri jucate de catre nationala Germaniei, plus rezultatul finalei dintre Spania si Olanda. Dupa Mondial Paul a ramas in atentia lumii, promovand chiar candidatura Angliei pentru Cupa Mondiala din 2018.

In luna octombrie 2010, Paul a murit "din cauze naturale", la varsta de 2 ani si jumatate. La trei luni de la moartea sa, acvariul din Germania a hotarat sa ii ofere un loc special, joi fiind lansata o sculptura de 1,8 metri, ce il infatiseaza pe Paul, care sta deasupra unei mingi de fotbal, alaturi fiind si urna aurita cu cenusa caracatitei.