Valerica Gaman si Stefan Barboianu, doi dintre tinerii promitatori ai Stiintei, au parasit cantonamentul Universitatii de la Govora fara aprobarea conducerii tehnice. Gestul celor doi vine la doar cateva zile dupa ce antrenorul Victor Piturca a fost indepartat de la Craiova.

Valerica Gaman Foto: AGERPRES

Gaman (21 de ani) si Barboianu (23 de ani) nu au fost de acord cu suspendarea lui Piturca, iar primul chiar a avut o discutie in contradictoriu cu patronul Adrian Mititelu.

In noaptea de marti, cei doi au plecat din cantonamentul echipei de la Govora fara aprobarea conducerii juvetilor. Gaman, unul dintre cei mai buni jucatori ai Stiintei in tur, a bifat in acest sezon 17 partide pentru alb-albastri, in timp ce Barboianu a fost integralist de 13 ori.

"Acesti doi jucatori sunt furati de Piturca. Nu credeam ca e posibil sa se intample asa ceva. E o lovitura pentru mine. Erau ultimii care puteau sa faca gestul asta. Au contract pe 5 ani cu Craiova, nu pot depune memorii. Piti are 3 dezlegari in alb de la mine, dar nu le poate folosi. Mi-a cerut niste garantii pentru niste bani care nu au mai venit. Nu sunt valabile, legea e foarte drastica. Piturca va avea parte de razboi" - Adrian Mititelu (sport.ro).

"Am auzit ce a spus Mititelu. Nu ma intereseaza ce spune el. Nu am nicio dezlegare pentru jucatori de la Mititelu, eu habar nu am de ce spune el. Daca Mititelu a reziliat contractul cu jucatorii, care e vina mea? Banditul asta vorbeste numai prostii. El spune ca nu sunt antrenor? El este antrenor mare, el cu oamenii lui sunt mai profesionisti decat Piturca. Tot ce face Mititelu se numeste banditism! Credeti ca a stat cu mainile in san? S-a dus pe la tribunal... Actele sunt acte, e vorba de lucruri semnate, parafate" - Victor Piturca (sport.ro).

In urma cu doar cateva zile, Gaman a fost dat ca si transferat la Hapoel Tel Aviv, dar pana la urma Adrian Mititelu a cerut o suma considerata mult prea piperata de catre istraelieni. De asemenea, Valerica este dorit si in Ghencea, Steaua insistand pentru liderul din teren al oltenilor.

La sfarsitul saptamanii trecute, conducerea Universitatii Craiova a anuntat despartirea de trei fotbalisti: Razvan Stanca, Dorel Stoica si Alexandru Piturca, acestia fiind printre preferatii lui Victor Piturca, fostul antrenor al echipei.