"In luna mai, stadionul va fi aproape gata. O sa se organizeze un concert, va fi un eveniment pentru toata lumea", a declarat Sorin Oprescu, primarul capitalei, in cadrul unei conferinte de presa. Prima partida care se va desfasura pe noua arena va fi amicalul Romania - Argentina, disputa care va avea loc pe 10 august.

"National Arena"Foto: AGERPRES

"Pe 10 august va fi inaugurarea oficiala a noului stadion National. In februarie se va face o licitatie pentru parcare. In mai, stadionul va fi aproape gata.O sa se organizeze un concert. E un eveniment pentru toata lumea. La stadion vor fi 220 de oameni pentru paza, 80 de oameni pentru intretinere si 40 pentru tehnic. In urma cu cateva zile am discutat despre patinoarul Flamaropol. Ar trebui refacut total, iar daca se va putea face ceva, vom face, chiar daca vor fi unii care vor spune ca de patinuar avem noi nevoie", a declarat Sorin Oprescu, primarul general al Bucurestiului.

"Pot sa va spun ca in acest moment 80% din capacitatea stadionului are scaunele montate, urmand ca restul sa fie montate in luna care urmeaza. Au inceput sa se monteze cablurile pentru acoperis. Pe final vom monta noctura si cubul din centrul stadionului, pe care vor fi proiectate imagini si va fi noua tabela a arenei", a completat Oprescu.

Argentina va fi primul oaspete al National Arena

"Pe 10 august vom organiza meciul cu Argentina. A fost trimisa prima rata de bani federatiei din Argentina. Costurile totale vor fi in jurul a un milion de euro. Exista o clauza prin care jucatorii importanti sa vina. Primul meci oficial al Argentinei dupa Copa America va fi cel cu Romania.

Argentina nu e campioana mondiala, dar e cea mai in voga echipa datorita valorilor. In ceea ce priveste finala Europa League, am organizat un comitet local de organizare (nr. format din 17 membri) si la sfarsitul lunii vor merge la Dublin sa vada la fata locului ce presupune. Sunt ceva probleme, dar sunt rezolvabile. Sunt de ticketing, de securitate. Pentru finala Europa League vor fi 8-10.000 de bilete care se vor vinde in Romania. Restul vor fi date echipelor care vor ajunge acolo si la UEFA", a declarat Ionut Lupescu, directorul general al FRF.