Indepartat de la Craiova cu scandal, Victor Piturca a vorbit despre culisele suspendarii sale de la Stiinta in cadrul unei conferinte de presa. "Am venit cu banii mei, am rezolvat problemele cu jucatorii. Am senzatia ca vrea sa ma escrocheze si de banii mei", a declarat fostul selectioner al Romaniei.

Victor Piturca, indepartat din BanieFoto: AGERPRES

Iata declaratiile lui Victor Piturca:

"Este un moment neplacut, am fost oprit sa imi fac treaba asa cum era normal. A fost o surpriza mare pentru mine. Culorile alb-albastre sunt tarate intr-un scandal. Cel putin un an de zile am fost sunat zilnic de Mititelu sa vin la Craiova. Raspunsul meu a fost mereu nu, pentru ca patronul Stiintei nu dispunea de o situatie financiara pe masura. M-a convins sa vin la echipa spunandu-mi ca va avea bani pentru a pune pe masa bugetul de care aveam nevoie.

Nu am venit la Craiova pentru Mititelu, mi se parea o persoana disperata. Cand discuti cu el, pare un om care vrea sa faca numai bine. Am sosit aici pentru Universitatea si pentru suporterii ei.

Situatia financiara de la Craiova era dezastruoasa atunci cand am venit. Erau jucatori care nu primisera salariile de luni bune, la fel angajatii de la stadion. La cum am gasit echipa, Universitatea nu facea mai mult de 10 puncte pana la finalul turului.

Am venit cu banii mei, am rezolvat problemele cu jucatorii pentru patru luni. Am suportat cheltuielile in legatura cu angajatii, locatiile unde a stat echipa si cu mai multi fotbalisti: Ciuca, Trica, Badoi. Am senzatia ca vrea sa ma escrocheze si de banii mei, cel putin prin ceea ce spune. Din august (de cand a sosit la club), banii de la echipa sunt ai mei, plus incasarile de la meciuri. Nu am fost de acord ca banii din bilete sa intre in buzunarul lui Mititelu. Aceasta a fost prima ruptura intre mine si patron.

Am adus echipa la un anumit nivel, peste media campionatului. Am pierdut meciuri acasa, dar este si din cauza lotului destul de slab numeric. Nu sunt Mesia, dar oricum rezultatele la echipa s-au vazut. I-am spus patronului ca avem nevoie de bani, ca ei s-au terminat si ca echipa nu mai este sustinuta.

Spune ca nu are nicio obligatie financiara, pai atunci inseamna ca nu mai este patron. Lopez, Wobay si Dilevski nu mai au drept de munca in Romania din cauza lui Mititelu. Jucatorii mi-au spus ca sunt singura persoana in care mai au incredere. Si-au depus memoriile, chiar si ei au simtit ca s-ar putea sa fiu indepartat. In loc sa discute cu mine situatia clubului, uite ce face. A fost de acord ca sa conduc clubul, cu mentiunea ca el sa semneze cu mine eventualele plecari ale fotbalistilor.

CFR mi-a spus ca vrea patru jucatori de la Craiova. I-am spus lui Adrian despre ce era vorba, nu trebuia sa-i vanda pe toti. Am avut jucatori pe care i-am urmarit si pe care ii aduceam pe sume mici. Nu am intrat pana la urma in dialog cu cei de la Cluj. El s-a suparat ca am facut acea masa cu jucatorii dupa doua infrangeri. Nu e vina mea ca Mititelu se trezeste la ora doua ziua. Te-am sunat la noua, te-am sunat la zece, nu mai e vina mea.

Au inceput injuriile la adresa mea, la adresa colaboratorilor mei, efectiv iti statea mintea in loc. Nu mi-a dat un telefon, dar ma discuta pe la spate. Ajunsese Mititelu sa-si dea cu parerea din punct de vedere tactic.

A inceput sa faca circ in loc sa vorbesca cu mine despre greutatile de la echipa. A dat telefoane jucatorilor sa nu mai vina la antrenament. Celor care au venit le-a spus ca ii distruge. Suporterii mi-au spus ca asta e sarac si ca vrea sa ma pacaleasca. Eu cred ca mai mult de 8 milioane de dolari, banii lui, nu a bagat in club. Sunt bani multi, dar nu cum se lauda el cu 30-40 de milioane. Am vrut doar ca Oltenia sa revina in prim-planul fotbalului romanesc. Asta se poate face doar cu un om de caracter. Eu de cinci luni nu am primit niciun ban, niciun salariu. Poate nu e obligatia lui sa ma plateasca. Daca el vorbea cu mine, poate eu mai aduceam bani, ma mai pacalea inca o data. Sa stiti ca la vorba e tare dulce, dulce de tot. Parca suntem acum cinci secole, acolo am coborat. Pentru ce? Ce doreste el? Daca vroia sa plec, trebuia sa vina si sa discute cu mine.

Comisiile de la Federatie vor analiza acum situatia, vom vedea ce va mai fi. Nu exista nicio clauza in legatura cu echipa, cu clubul, nu-i ia nimeni echipa. Jucatorii sunt cu moralul la pamant, ma suna si imi spun ca nu vor sa ramana la echipa lui Mititelu. Ei stiu ca daca nu as fi venit eu ar fi avut o soarta foarte grea. Nu vor avea nimic la dispozitie, bani nu exista. Doar ca nu fie vreo matrita care sa ii fabrice. Sansele sa raman la Craiova sunt sub zero. Banii ii voi recupera eu cumva de la Mititelu.

Salariul anual al jucatorilor de la Craiova este de 5,3 - 5,4 milioane de euro. Am spus de la inceput ca sunt un antrenor scump. Are 10.000 de euro pe luna salariu domnul Mititelu, el fiind angajat al clubului. El si-a luat banii pentru ultimele cinci luni. Am clauze in contract care spun ca daca el nu-si respecta promisiunile fata de mine, pot sa plec in orice moment. Am venit aici sa ma lupt pentru campionat, nu ma intereseaza alt loc din clasament.

Daca Gigi Becali este stapanul meu, s-a dus munca mea. Piturca vine sa conduca, asta daca vrei rezultate. Uite, Steaua unde e, pe locul sapte dupa ce a inceput el sa vorbeasca. Nu vreau sa stau la mana patronilor, asa voi face peste tot. Un manager general conduce toate activitatea clubului.

Toti antrenorii care au fost la Craiova in ultima perioada au de luat bani de la Mititelu. Patronul, inainte de venirea mea, facea echipa dupa cum visa el cu o seara inainte de meci. Acesta este comportament de patron? Ma cerceteaza el pe mine, asta ar fi ultima treaba. Apa in cantonament era neplatita de mai multi ani, ea insemna 50 de lei pe luna. Asa s-au adunat 800 de milioane de lei. Nu am instigat in niciun fel suporterii. Eu le-am spus ca e problema lor ce vor face de acum incolo. Le multumesc celor care au fost pe stadion alaturi de mine, au fost fantastici. Regret ca nu am putut sa fac mai multe pentru ei" - a declarat Victor Piturca in cadrul unei conferinte de presa.