Gubter Hirsch, un important membru al Comisiei de Etica din cadrul Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) a demisionat din postul pe care-l ocupa, in semn de protest fata de esecul forului mondial de a combate coruptia din randul membrilor sai. Decizia lui Hirsch vine dupa ce imaginea FIFA a fost "umbrita" in urma scandalurilor de mita din ultima perioada.

FIFAFoto: Reuters

Avocatul german Gubter Hirsch (67 ani), membru in Comisia de Etica a FIFA, si-a anuntat decizia intr-o scrisoare trimisa catre presedintele comisiei, Claudio Sulser. "Evenimentele din ultimele saptamani au sporit si intarit impresia ca persoane responsabile din FIFA nu au interes in a juca un rol activ in a rezolva, pedepsi si evita incalcarile regulamentelor etice ale FIFA", a scris avocatul german in scrisoarea sa, potrivit presei din Germania.

Mai multi membri ai FIFA au fost sanctionati anul trecut, printre care si doi importanti membri ai Comitetului Executiv. Amos Adamu si Reynald Temarii au fost suspendati din orice activitate fotbalistica pentru trei ani, respectv un an, dupa ce reporteri sub acoperire ai publicatiei engleze Sunday Times le-au oferit bani in schimbul voturilor pentru stabilirea tarilor gazda pentru Mondialele din 2018 si 2022

Alti patru fosti membri ai Comitetului Executiv, Slim Aloulou, Amadou Diakite, Ismail Bhamjee si Ahongalu Fusimalohi, au primit suspendari intre doi si patru ani dupa ce i-au sfatuit pe reporteri cati bani sa ofere in schimbul voturilor.

Sepp Blatter, presedintele FIFA care in iunie va candida pentru un al patrulea mandat, a promis ca va inlatura coruptia din cadrul organizatiei pe care o conduce, infiintand o comisie ce va monitoriza membrii forului mondial.