Liverpool a anuntat, prin intermediul site-ului oficial, ca l-a demis pe tehnicianul Roy Hodgson in urma rezultatelor mult sub asteptari ale echipei de pe Anfield in actualul sezon competitional. De pregatirea echipei se va ocupa Kenny Dalglish, un fost jucator important al cormoranilor.

Roy Hodgson, inlocuit de la LiverpoolFoto: liverpoolfc.tv

"Sa fiu managerul celor de la Liverpool a fost o reala onoare pentru mine. Orice antrenor ar fi incantat sa pregateasca un club cu o istorie incredibila, una dintre cele mai mari formatii ale lumii. Sunt foarte suparat ca nu am fost capabil sa imi las amprenta asupra echipei si sa particip cum stiu mai bine la reconstructia formatiei" - Roy Hodgson, pentru site-ul oficial al celor de la Liverpool.

Roy Hodgson a sosit pe Anfield in vara anului 2010, acesta inlocuindu-l pe Rafael Benitez (plecat la Inter Milano). Sub comanda lui Hodgson, cormoranii au parut o echipa de pluton in Premier League, formatia fiind departe de primele pozitii ale ierarhiei (locul 12 in prezent).

Kenny Dalglish, unul dintre cei mai importanti jucatori din istoria lui Liverpool, se va ocupa de pregatirea echipei pentru meciul cu Manchester United, de duminica, din Cupa Angliei.

"Nimanui, dintre cei carora le pasa de echipa, nu i-a convenit parcursul nostru din acest sezon. Am fost nevoiti sa ne gandim mult la viitor si la ce ar fi mai bine pentru a merge inainte. Kenny (nr. Dalglish) are o experienta deosebita in fotbal, iar el se va ocupa de Liverpool pana la finalul stagiunii" - Tom Werner, patron FC Liverpool.