Fiorentina a anuntat, in cursul zilei de vineri printr-un comunicat oficial, ca fotbalistul Adrian Mutu a fost exclus din lotul formatiei de Serie A, atacantului fiindu-i interzis sa se mai pregateasca alaturi de Gilardino si compania, informeaza Fiorentina.it.

Adrian Mutu Foto: Reuters

Dupa ultimul scandal in care a fost implicat (a plecat fara motiv de la un antrenament condus de Sinisa Mihajlovic), Mutu a fost anuntat, prin cadrul unui comunicat oficial, ca nu mai are voie sa se antreneze cu formatia italiana, fiind suspendat pe termen nelimitat.

"Fiorentina a rupt contractul cu Adrian Mutu pentru ca jucatorul nu a respectat clauzele impuse in articolele 10 si 11 din Acordul Colectiv de munca. Mutu va fi exclus de la antrenamentele echipei. Fotbalistul nu a respectat clauzele din contract si a adus, in plus, grave prejudicii de imagine Fiorentinei. Adrian a dovedit lipsa de respect fata de clubul nostru in mai multe randuri. Fiorentina il va actiona pe jucator legal pentru ca a aratat lipsa de respect fata de colegi, fata de tricoul Fiorentinei si de fani" - se precizeaza in comunicatul de presa al AC Fiorentina.

"Della Valle a vorbit foarte urat de Mutu atunci cand am incercat sa discut cu el despre situatia sa la echipa Viola. Adrian a fost facut cancerul echipei, bastard si mar putred" - a precizat Ioan Becali in cadrul unei conferinte de presa in Italia (Hotel "Four Season" din Florenta).

"Si in aceasta dimineata am avut discutii cu Adnan Polat (Galatasaray) si cei de acolo nu doresc sa plateasca suma de 8 milioane de euro pentru Mutu. Cesena l-a dorit, dar nu au vrut sa-i dea drumul pentru ca nu le-a convenit ca Mutu sa lupte pentru aceasta echipa in incercarea salvarii de la retrogradare. Mutu a fost aproape de echipele Dinamo Moscova, Galatasaray si Cesena, dar Fiorentina nu l-a lasat sa plece!", a mai declarat impresarul lui Mutu.

Fiorentina - amenda uriasa pentru Mutu

Dupa ce l-a exclus din lot, Fiorentina vrea si daune financiare de la fotbalistul roman. Astfel, clubul Viola cere 3,400 de euro pentru intarzierile lui Adrian de la antrenamente, plus suspendarea totala a salariului jucatorului pe perioada in care Mutu nu a putut juca din cauza scandalului "sibutramina" (cele noua luni de zile).