Sud-coreeanul Chung Mong-Joon, unul din cei mai mari critici si rivali ai lui Sepp Blatter, si-a pierdut postul de vicepresedinte al Comitetului Executiv al FIFA, in urma voturilor de joi de la Congresul Confederatiei Asiatice de Fotbal, informeaza Reuters. Chung, fiul fondatorului Hyunday, a pierdut in fata Printului Ali Bin Al Hussein al Iordaniei, care, la doar 35 de ani, devine cel mai tanar membru al comitetului executiv cu aproape 20 de ani.

Printul Ali, felicitat de ChungFoto: Reuters

Printul Ali Bin Al Hussein al Iordaniei a primit 25 de voturi, in timp ce Chung a primit doar 20. Prin alegerea Printului Ali, presedintele FIFA, Sepp Blatter devine astfel mult mai puternic. Chung declarase in trecut ca va candida impotriva elvetianului la alegerile prezidentiale din luna mai.

Blatter candideaza in acest an pentru al patrulea mandat consecutiv in fruntea FIFA si cel mai probabil va fi reales. Dupa ce a fost facut public rezultatul voturilor de joi, presedintele Federatiei de fotbal din Kuweit, Seicul Ahmad Ali Fahad Al Sabah, sustinator al Printului Ali, a declarat: "Pot sa confirm ca cei 25 de oameni care au votat pentru Printul Ali il vor vota la alegerile prezidentiale pe Sepp Blatter deoarece el merita sa continue in aceasta functie".

Dupa aflarea rezultatului voturilor, Blatter a declarat: "Rezultatul este o surpriza. Probabil tineretul a jucat cartea mai buna. Eu nu am sprijinit pe niciunul". Chung, membru al comitetului executiv al FIFA din 1994, l-a criticat in dese randuri pe Blatter. In 2002, sud-coreeanul l-a acuzat pe Blatter de folosirea necinstita a fondurilor si de sustinere a rivalului african Issa Hayatou.