Mijlocasul Xavi Hernandez va intra duminica in istoria clubului FC Barcelona, devenind jucatorul cu cele mai multe partide oficiale jucate pentru formatia catalana, egaland o alta legenda a clubului, pe Migueli, informeaza Marca. Nominalizat pentru Balonul de Aur 2010, Xavi, "sufletul Barcelonei", dupa cum l-a numit Laporta, fostul presedinte al clubului, va ajunge, in meciul contra celor de la Levante, la cota de 549 de meciuri jucate pentru prima echipa a Barcelonei.

Xavi, in istoria BarceloneiFoto: Reuters

Xavi a debutat la Barcelona in 3 octombrie 1998, impotriva Valenciei, si a adunat pana in prezent 548 de partide in tricoul catalanilor. Duminica el va deveni, in meciul cu Levante, jucatorul cu cele mai multe partide jucate pentru prima echipa, alaturi de Migueli, jucator istoric al Barcelonei din anii '70 si '80. Diferenta dintre cei doi este data insa de timpul necesar atingerii acestei cifre. Daca Migueli a jucat 549 de partide in 15 sezoane, Xavi a reusit sa atinga aceasta cifra in doar 12 sezoane.

Xavi ar fi putut depasi acest record mai demult daca nu s-ar fi accidentat in 2006. Mijlocasul a suferit atunci in timpul unui antrenament o ruptura de ligament incrucisat anterior la genunchiul drept, accidentare ce l-a tinut departe de terenul de joc pentru sase luni.

Saptamana viitoare, insa, mijlocasul catalan va bate recordul lui Migueli, in meciul din Cupa contra celor de la Athletic sau in Primera Division, contra echipei Deportivo, ajungand astfel la 550 de partide jucate in tricoul Barcelonei. Daca Xavi va juca pana la finele contractului cu Barcelona (in 2016), cifra partidelor jucate va deveni nu doar cea mai mare din istoria Barcelonei, ci si din a fotbalului in general.

Xavi Hernandez, jucator ce este in cursa pentru castigarea Balonului de Aur, alaturi de doi coechipieri de la Barcelona, Lionel Messi si Andres Iniesta, este fotbalistul care a jucat cel mai mult pentru prima echipa a Barcelonei, dar si cel care a castigat cele mai multe titluri. Xavi a castigat Liga Campionilor de doua ori, Supercupa Europei, Mondialul Cluburilor, cinci titluri de campion in Primera Division, Cupa Spaniei si patru Supercupe ale Spaniei.