Nationala de fotbal a Romaniei a avut un an 2010 departe de asteptari, obtinand o singura victorie (cu Honduras intr-un amical), din cele noua partide disputate in cursul acestui an, tricolorii inregistrand si un minim istoric in clasamentul FIFA pe natiuni: locul 56. Selectionerul Romaniei, Razvan Lucescu, recunoaste greselile facute de nationala, insa atribuie si arbitrajului partea sa de vina.

Nationala Romaniei Foto: Hotnews

"O spun foarte deschis, cu orice risc, echipa asta ar fi meritat mult mai mult. A obtinut foarte putin, a fost foarte tare dezavantajata, am facut si noi greselile noastre, dar au fost erori decisive de arbitraj care au dus la rezultatele respective. Am fi avut alta imagine acum, alta stare de spirit daca nu erau acele greseli. Nu pot sa trec peste ceea ce s-a intamplat in Ucraina, nu pot trece usor peste ceea ce s-a intamplat in Turcia, in meciul contra Albaniei sau peste ceea ce s-a intamplat la Paris", a declarat Lucescu pentru Televiziunea Romana.

"Am fost supus unor critici vehemente, dar toate aceste lucruri sunt convins ca ne ajuta, ne intaresc, ne strang ca si echipa", a adaugat selectionerul Romaniei.

Primul meci al nationalei din 2011 se va disputa in 26 martie, impotriva Bosniei Hertegovina, in preliminariile pentru EURO 2012. Tricolorii ocupa locul al cincilea in Grupa D, cu doua puncte, dupa Franta, Belarus, Albania si Bosnia.