Declarata de catre Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) si Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS) cea mai buna echipa a secolului XX, Real Madrid este, potrivit statisticilor, si cea mai buna echipa din Spania in primul deceniu al secolului XXI, desi a obtinut acelasi numar de titluri de campioana ca si rivala Barcelona.

Real Madrid , echipa ultimului deceniu in Primera DivisionFoto: Reuters

Potrivit publicatiei spaniole As, Real Madrid este echipa ultimului deceniu in Primera Division. Atat Realul, cat si Barcelona, au castigat in ultimii zece ani acelasi numar de titluri de campioana in Spania. Madrilenii s-au impus in 2001, 2003, 2007 si 2008, iar Barca in 2005, 2006, 2009 si 2010. Egalitatea dintre cele doua rivale continua si la capitolul intalniri directe, fiecare castigand de sapte ori, in alte sase partide remizand.

Insa de la 1 ianuarue 2001 pana in prezent, Realul a reusit sa stranga mai multe puncte decat echipa catalana: madrilenii au totalizat 788 de puncte, fata de cele 766 acumulate de Barcelona. De asemenea, in ultimii zece ani, Real a obtinut 240 de victorii, cu 14 mai multe decat rivala Barcelona.

Catalanii au pierdut mai putine meciuri decat Real in ultimii zece ani (66 fata de 73), insa au obtinut mai multe egaluri (88 fata de 68). Barca a inscris cu 11 goluri mai multe decat rivala din Madrid si au primit cu 45 mai putine goluri.

Conform statisticilor, Iker Casillas este fotbalistul ce a jucat cele mai multe partide in ultima decada, in timp ce golgeterul ultimilor zece ani din Primera Division este Samuel Eto'o, care a inscris 154 de goluri pe vremea cand evolua la Mallorca si Barcelona.