Cotidianul turc Star a anuntat, in cursul zilei de marti, primul transfer al echipei Galatasaray din al doilea mandat al lui Gica Hagi, fotbalistul roman Ciprian Marica ajungand la o intelegere cu formatia din prima liga turca de fotbal.

Ciprian Marica, la GalatasarayFoto: Reuters

Adnan Sezgin, directorul general al celor de la Galatasaray, este cel care a ajuns la un numitor comun cu atacantul echipei nationale a Romaniei. Marica va primi un salariu de 1.5 milioane de euro pe sezon.

Stuttgart si Galatasaray nu s-au pus inca de acord in privinta sumei de transfer, negocierile urmand sa inceapa de la 4 milioane de euro.

"In varsta de 25 de ani, Marica are 1.85 metri si este recunoscut pentru viteza si pentru tehnica", noteaza gazetarii de la Star.

"Pentru a ajunge in viitorul sezon al cupelor europene trebuie sa ne concentram pe Cupa. In campionat, sansele noastre sunt aproape inexistente" - Faruk Suren, presedintele echipei Galatasaray.

Nascut pe 2 octombrie 1985, Marica a activat de-a lungul carierei la urmatoarele echipe: Dinamo (2001-2004), Sahtior (2004-2007) si VfB Stuttgart (2007 - pana in prezent). Atacantul i-a costat pe nemti opt milioane de euro, fiind adus de la Donetk in vara anului 2007.

In afara de Ciprian Marica, pe lista turcilor se mai afla Silvestre Varela (FC Porto), Yannick Djalo (Sporting Lisabona) si Hugo Viana (Braga).