​Tehnicianul roman Mircea Lucescu a fost ales "Antrenorul anului" in Ucraina de catre Asociatia Jurnalistilor de Sport, ca urmare a rezultatelor bune obtinute in acest an alaturi de echipa sa, Sahtior Donetk. Antrenor la Sahtior din 2004, Lucescu a mai primit de-a lungul timpului alte patru distinctii de acest fel in Ucraina.​

Mircea Lucescu Foto: Reuters

Asociatia Jurnalistilor de Sport din Ucraina au oferit doua distinctii la categoria Antrenorul Anului, Mircea Lucescu impartind premiul cu Artem Skorokhod (scrima). "Asteptam si in 2011 de la minunatul si originalul antrenor Mircea Lucescu acelasi joc scanteietor si aceleasi rezultate bune", scrie Asociatia Jurnalistilor.

Lucescu a avut un an 2010 extraordinar: a castigat campionatul in Ucraina, Supercupa Ucrainei, a castigat grupa in Liga Campionilor si a calificat pentru prima data aceasta echipa in optimile de finala ale celei mai importante competitii intercluburi din Europa.

Pentru munca sa alaturi de Mircea Lucescu a fost premiat si secundul Alexandru Spiridon. Acesta a primit o medalie din partea statului moldovean: Meritul Civic, acordat pentru dezvoltarea fotbalului.

Dupa 19 etape din actualul sezon, Sahtior este lider incontestabil in prima liga din Ucraina, urmaritoarea sa, Dinamo Kiev, aflandu-se la 12 puncte in spate.