Cu toate ca rezultatele lipsesc (cel putin in ultima perioada), fotbalul din campionatul intern este inca la mare cautare pentru televiziunile autohtone. "Ma gandeam ca in martie (nr. la urmatoarea licitatie) suma pentru drepturile tv s-ar putea dubla. Vom obtine o marire de cel putin 10% fata de acum trei ani (nr. Antena 1 si RCS-RDS au platit 102 milioane de euro, in 2008, pentru a difuza partidele din Liga 1)", a declarat Dumitru Dragomir pentru HotNews.ro.

Dumitru Dragomir, presedinte LPFFoto: AGERPRES

Adrian Ilincescu: A fost 2010 un an bun pentru LFP?

Dumitru Dragomir: "As spune mai degraba ca a fost un an fara probleme, ma pot declara multumit".

Rep: Se indreapta sportul romanesc intr-o directie gresita?

Dumitru Dragomir: "Sportul romanesc este pe o cale gresita de 20 de ani. Nu avem bani, nu avem infrastructura, nu avem sprijin politic. In momentul in care sportul va intra in primele 10 prioritati ale guvernarii, atunci lucrurile ar putea sta altfel. Avem tineri care nu stiu sa mearga pe strazi, suntem o tara de handicapati din acest punct de vedere. Nu se mai face miscare, iar programele scolare nu ajuta la schimbarea acestor date".

Rep: LPF a obtinut o suma uriasa din drepturile tv la ultima licitatie. Cum va fi acum? Mai poate fotbalul romanesc sa scoata multi bani din buzunarele televiziunilor?

Dumitru Dragomic: "Ma gandesc ca aceasta suma s-ar putea dubla. Licitatia propriu-zisa va avea loc in martie (nr. 2011), ii asteptam pe toti cei interesati. Totul va fi deschis, la vedere, vor fi caiete de sarcini. Cine plateste mai mult, va transmite campionatul intern. Fotbalul este in continuare foarte urmarit la noi in tara, naste multe pasiuni. Vom avea o marire de cel putin 10% pentru drepturile tv, ascultati ce va spun".

Rep: Fata de sezonul trecut, fotbalul romanesc este in crestere sau a inregistrat un regres?

Dumitru Dragomir: "Eu cred ca este liniar".

Rep: Care este echipa care a reusit sa va impresioneze in acest tur? Dar marea dezamagire?

Dumitru Dragomir: "Galatiul este echipa care m-a impresionat pana in acest moment, nu degeaba este liderul clasamentului. CFR Cluj este formatia de la care aveam asteptari mari, dar care m-a dezamagit. Doar campioana, atat, nu Steaua sau Dinamo".

Rep: Nu avem echipa in primavara europeana, iar din sezonul 2012-2013 campioana nu se va mai califica direct in grupele Champions League. Care ar fi cauzele acestor rezultate slabe?

Dumitru Dragomir: "Sunt multe cauze care duc la rezultatele slabe ale echipelor romanesti. Aici intra lipsa banilor, saracia lucie din tara, lipsa aproape totala a infrastructurii. De asemenea, centrele de copii si juniori traverseaza momente foarte grele, iar in aceste conditii nu are cine sa vina din urma".

Rep: Capitala nu a mai castigat titlul din 2007 (ultima castigatoare a fost Dinamo). Ce credeti ca va fi in acest sezon?

Dumitru Dragomir: "Capitala nu va castiga nici in actuala stagiune. In mod sigur, campioana va fi tot din provincie. Nu are echipa pe podium (nr. capitala la finalul turului), iar dupa cum au jucat formatiile din Bucuresti, nu cred ca pot emite pretentii la locul intai".

Rep: Care ar fi ordinea favoritelor la titlu in acest campionat?

Dumitru Dragomir: "Timisoara, Otelul, Vaslui si Steaua, in aceasta ordine".

Rep: Echipele romanesti (ultimul exemplu Steaua) au ratat obiective importante pe ultima suta de metri. Cauza este una fizica sau psihica?

Dumitru Dragomir: Dupa parerea mea, la capitolul fizic s-a mai umblat in ultima perioada, suntem mult mai bine. Din punctul meu de vedere, psihicul este cel care ne trage rau de tot in jos. Aici este problema fotbalului romanesc.

Rep: Pentru echipa nationala urmeaza dubla cu Bosnia. Ce asteptari aveti de la tricolori?

Dumitru Dragomir: "Ii batem dom'le pe Bosnia si la ei si la noi. Luam sase puncte. Dupa, vom vedea ce va mai fi in preliminarii".

Rep: Subiectul Mutu este din nou de actualitate dupa revenirea atacantului pe teren. Are nevoie nationala de el?

Dumitru Dragomir: "Mutu este Mutu, indiferent de ceea ce a facut sau nu a facut. Romania are mare nevoie de un jucator de certa valoare cum este el".