Zilele spaniolului Rafael Benítez pe banca tehnica a campioanei Europei, Inter Milano, sunt numarate. Benitez a amenintat sambata, dupa ce formatia sa a castigat Mondialul Cluburilor, ca va pleca in cazul in care nu vor veni noi jucatori la echipa, insa patronul Moratti nici nu vrea sa auda de noi achizitii, presa italiana anuntand ca Inter il va concedia pe Benitez in zilele urmatoare.

Benitez, aproape de o despartire de InterFoto: Reuters

Publicatia italiana "Gazzetta dello Sport" sustine pe prima pagina ca Benitez va parasi echipa in urmatoarele zile, patronul Massimo Moratii fiind deranjat de atitudinea tehnicianului spaniol.

Sambata, Inter a castigat Mondialul Cluburilor dupa ce a invins in finala pe congolezii de la Mazembe, iar la conferinta de presa de dupa meci, antrenorul Rafa Benitez si-a varsat frustrarile, criticand conducerea lui Inter. "Anul trecut, Moratti a cheltuit 80 de milioane pe cinci jucatori, dar in acest an nu a cheltuit deloc pentru mine. Nu stiu de ce, dar sunt extrem de dezamagit. Merit mai mult respect", a declarat tehnicianul spaniol.

De asemenea, Benitez a amenintat cu demisia, daca patronii nu vor face achizitii in vacanta de iarna. "Clubul are trei posibilitati. Una este sprijinirea 100% a antrenorului si achizitionarea a cinci jucatori pentru a crea o echipa mai puternica si a putea castiga meciuri si trofee. A doua posibilitate este sa continuam asa fara vreun proiect, fara planuri si sa invinuim o singura persoana pentru intreg sezonul. A treia este sa iau legatura cu agentul meu pentru a ajunge la o intelegere, daca nu primesc sprijin. E simplu".

Patronul lui Inter, Massimo Moratti a refuzat sa comenteze speculatiile privind demiterea lui Benitez, mentionand insa ca nu va cumpara jucatori in aceasta iarna: "Prefer sa nu vorbesc acum pentru a evita riscul de a crea controverse. Deocamdata fanii lui Inter sunt fericiti. Nu e momentul pentru a cere intariri". Potrivit presei din Italia, printre tehnicienii care ar putea sa-l inlocuiasca pe Benitez se numara antrenorul lui Zenit St. Petersburg, Luciano Spaletti, dar si fostul antrenor al lui AC Milan, Leonardo.

In Serie A, Inter a castigat un singur meci din ultimele sase jucate si se afla pe locul al saptelea in clasament, la 13 puncte in spatele liderului AC Milan, avand insa doua meciuri in minus.